FEB

Adaora Elonu, de Salamanca a Girona

Bàsquet. L’Spar Citylift confirma el fitxatge de l’aler pivot amb passaport nigerià, que les tres darreres temporades ha jugat a l’Avenida

L’Spar Citylift ha obert l’aixeta de les novetats aquest matí, amb l’anunci de la renovació de la seva capitana Rosó Buch. No és la única notícia de l’Uni per al seu retorn a l’Eurolliga, perquè aquest divendres s’ha fet oficial la incorporació d’Adaora Elonu (1,85 m, 1990), aler pivot nascuda a Houston i que té passaport nigerià; provinent de l’Avenida. A Salamanca hi ha jugat les tres darreres temporades, després de ser la MVP de la lliga el 2016 amb el Conquero, amb qui va guanyar la copa en un equip amb qui compartia vestidor amb Rosó Buch.

El nom d’Elonu va sonar amb força la setmana posterior al títol de lliga. La premsa de Salamanca va donar per feta la seva arribada a Girona però, el parèntesi que es va voler agafar l’Uni per meditar la seva inscripció a l’Eurolliga; va paralitzar qualsevol negociació, la de la internacional amb Nigèria inclosa.

Elonu va tenir la seva primera experiència professional a Israel el curs 2012-13, després de la seva etapa a la NCAA. Al Galinin Elion va acreditar 17,7 punts i 7,5 rebots en una lliga molt menys exigent que la que ha disputat des del curs 2013-14. Primer a Burgos un any (13 punts i 6 rebots) després amb el Conquero dues temporades (14,5 i 7 i 18 i 7,6 l’any de l’MVP) i, les tres darreres, a Salamanca, on va guanyar tots els títols FEB disputats fins la darrera lliga que va alçar l’Spar Citylift.

El passaport

Campiona d’Àfrica amb Nigèria el 2015 i 17, ha debutat a la WNBA (Connecticut Sun i Atlanta Dream). El seu passaport li permet no ocupar plaça d’extracomunitària en les competicions FEB (10 punts i 4,3 rebots a la lliga aquest darrer curs) per la seva condició de Cotonou. Un cas com el que vivia Leia Dongue (Moçambic) aquesta darrera temporada. Per tant, a l’Eurolliga sí ocuparà plaça d’extracomunitària, com Nàdia Colhado (Brasil). Si l’Spar Citylift fitxa una altra jugadora extracomunitària –tot indica que al perímetre arribarà una jugadora que aporti punts i capacitat física– Èric Surís n’haurà de descartar una per a la competició continental en la que la darrera incorporació de l’Uni ha acreditat 12 punts i 5,3 rebots en 13 partits aquesta darrera edició –l’arribada de Loyd va fer que fos de Souza la descartada–.

Surís, amb tot, comptarà amb una jugadora total perquè al seu tir exterior (40% en triples en la LF) hi afegeix unes qualitats atlètiques que li permeten jugar contra qualsevol rival, de cara o al pal baix. Contra l’Spar Citylift mateix es va encarregar de defensar les bases en els darrers duels amb títols en joc, per afogar-les, com en la final de copa a Vitòria (71-79) i, a l’altre costat, castigar la seva defensora gràcies al seu ampli ventall de recursos tècnics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)