ACB

La reacció arriba a temps

ACB. Semifinal. El Barça ofega un Saragossa que el domina de 13 punts (23-36), però una gran defensa i el talent individual eviten la sorpresa. Seibutis posa emoció (68-65) a 1:30 del final

El Barça tindrà tres oportunitats per sentenciar la semifinal, i dimarts serà la primera al Príncipe Felipe de Saragossa, on segur que trobarà un rival ferit. Ahir, els aragonesos, després de la tova del primer partit, en què van perdre de 42 punts, van competir a un nivell alt, però es van quedar sense premis. La defensa del Barça en el segon temps i el talent individual va fer claudicar un Saragossa sense McCalebb.

Una zona 2-3

El Barça es va trobar ja des del salt inicial que el Tecnyconta Saragossa va instaurar una defensa zonal 2-3. Porfi Fisac havia de buscar canviar alguna cosa respecte del primer partit si volia tenir alguna opció i l’aposta li va sortir bé. Els blaugrana es van precipitar en atac fallant tirs còmodes (1/7 triples) i, a més, els aragonesos van començar llançats en atac. Sobretot Okoye, que en el primer partit havia acabat amb només 5 punts i ahir, en tres minuts, ja n’havia anotats 7 (9-16). El Barça es veia ofegat i, dins la zona, Radovic sorprenia amb un gran treball global (6 punts, 6 rebots i 14 de valoració). L’altre sorpresa va ser Justiz, que va dominar la zona. Va haver de sortir Heurtel perquè evolucionés el matx, amb 8 punts seguits, però estava massa sol i el Saragossa jugava com a equip a un gran nivell. Una cistella de Barreiro situava el màxim desavantatge (23-36 a 4:01 pel descans). Sort en va tenir Pesic que va aparèixer Kuric per tornar a donar un impuls als blaugrana i mantenir-los vius abans de marxar al vestidor (36-40).

En el segon temps, el Barça va multiplicar-se al darrere ofegant els aragonesos i els va endossar un parcial de 13-0. Del 46-49 es va passar a un 59-49 que semblava definitiu. Però els aragonesos van tenir encara una última oportunitat després d’un triple de Seibutis a 1:30 del final (68-65). Però els blaugrana van treure el talent individual per decidir en accions de molta qualitat i amb un Heurtel en estat de gràcia que està acabant la temporada brillant. El francès acaba contracte i vol continuar.

LA XIFRA

3/12
tirs
de camp va fer Okoye, que va anotar 9 punts però en portava 7 en el minut 3.

ELS VESTIDORS

Sabíem que tindrien orgull, però hem tingut l’actitud defensiva clau
Thomas Heurtel
Un rival que ha demostrat qui és. Hem aprofitat el talent individual
Svetislav Pesic

Si hi ha 3-0 en les dues semifinals, s’avança la final

El Barça disputarà el tercer partit de la seva sèrie contra el Tecnyconta Saragossa dimarts vinent al Príncipe Felipe (21 h). En el cas hipotètic que els blaugrana solucionin la sèrie de semifinals amb un 3-0 i el Madrid –demà (21 h) juga a València amb un 2-0 a favor–, la final de l’ACB començaria el dissabte vinent. Si una de les dues sèries arriba a un 3-1, llavors la final començaria diumenge vinent. I en el cas que una de les dues sèries arribés a un cinquè partit, llavors començaria el dilluns 17 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)