ACB

El Barça fa camí ofensiu cap a la història (93,4)

Bàsquet. ACB. El rècord el té també el club català el curs 1989/1990, amb Aíto, quan va acabar el ‘play-off’ anotant 102,5 punts de mitjana per enfrontament

El Barça Lassa s’ha convertit en un equip que, guanyi o perdi la final, pot passar a la història per la seva capacitat ofensiva. Després dels quarts de final i les semifinals, està acreditant una mitjana de 93,4 punts per partit, unes xifres gens habituals en la història dels play-offs ACB. Per trobar el millor registre històric, que també té el Barça, ens hauríem de remuntar 29 anys enrere (1989/1990), quan el Barça d’Aíto va signar una mitjana de 102,5. Ara mateix seria el novè millor atac de tots els temps. En el top 9 hi ha set vegades el Barça, una només el Madrid (96 punts el curs 1984/1985) i el Ron Negrita Joventut: 94,8 punts el curs 1986/1987.

En els quarts contra la Penya va fer 107 punts a Badalona, la millor marca dels últims 18 anys en un play-off i la tercera del segle. Els de Pesic van anotar 17 triples, igualant el rècord en la lluita pel títol. A més, és l’equip que menys punts ha rebut en el play-off, amb una mitjana de 71,4. El Madrid anota 88,8 punts i n’encaixa 72,8.

Heurtel està ‘on fire’

En atac, cal subratllar Thomas Heurtel, que té una mitjana de 20,4 punts quan tenia unes xifres d’11,6 punts en la lliga regular. Al darrere seu, Singleton (15) i Tomic (14,6). La sorpresa és Kuric, que acredita 13,8 punts –i 9,4 en la lliga regular.

És un dels tres millors d’Europa, però si trenquem el factor pista, a casa amb l’afició som un equip diferent
Pau Ribas
Serà una final molt complicada. Contra ells sempre és molt complicat. Em sento molt bé físicament i mentalment
Thomas Heurtel

Laso, 8 finals seguides com Pascual

El Madrid ha demostrat estabilitat. Són molts els jugadors que es mantenen a l’equip després dels últims anys: Reyes (15 temporades), Llull (13), Rudy (8), Carroll (8), Ayón (5), Thompkins (4), Taylor (4), Campazzo (3) i Randolph (3). Han marxat estrelles com Mirotic (Bucks), Sergio Rodríguez (CSKA) o Doncic (Mavs), però el Madrid s’ha mantingut per l’estabilitat. Pablo Laso fa vuit anys que hi juga, i vuit finals seguides. Una cosa que al Barça va passar amb Xavi Pascual, del 2009 al 2016. Els blancs són l’únic equip d’Europa que ha estat en totes les finals: copa, lliga ACB, final four de l’Eurolliga i supercopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)