NBA

Vencedors i vençuts

NBA. Kawhi Leonard, MVP de la final, remata el partit després que Curry, sol i sense Kevin Durant i Klay Thompson, lesionats, falli un triple a vuit segons del final amb 110-113

warriors 110 (2) raptors 114 (4)

GOLDEN STATE WARRIORS:Iguodala (22), Draymond Green (11), Looney 6), Thompson (30) i Curry (21); Bogut, McKinnie, Cousins (12), Cook (2), Livingston (6) i Jerebko. 28/49 de 2, 11/31 de 3 (4 Thompson, 3 Curry i Iguodala i 1 Green), 21/30 tirs lliures, 41 rebots (19 Green) i 28 assistències (13 Green).TORONTO RAPTORS:Leonard (22), Siakam (26), Gasol (3), Danny Green, Lowry (26); VanVleet (22), Ibaka (15) i Powell. 26/49 de 2, 13/33 de 3 (5 VanVleet, 4 Lowry, 3 Siakam i 1 Leonard), 23/29 tirs lliures, 39 rebots (10 Siakam) i 25 assistències (10 Lowry).PARCIALS:32-33, 25-27 (57-60), 31-26 (88-86), 22-28 (110-114).

L’actuació de Marc Gasol, amb 3 punts de tir lliure i 0/5 tirs de camp, no fa justícia, evidentment, al seu protagonisme en la sèrie final. Kawhi Leonard, l’MVP, va anotar els tres tirs lliures que tancaven el sisè partit d’una sèrie històrica per als Raptors, que guanyen el seu primer anell per a la franquícia i també per al Canadà. Els focus se centren en Leonard, però el desenllaç no s’explica sense el paper de VanVleet i Ibaka i, és clar, les lesions de Durant en el sisè partit i de Klay Thompson ahir. Massa dificultats fins i tot per als Warriors.

Curry va tenir un llançament triple a vuit segons per empatar a 113, però el va fallar, i Leonard va sentenciar posteriorment des del tir lliure. El que va ser heroi dels darrers títols dels Warriors –quatre en cinc anys–va haver de tastar el gust amarg de la derrota, en la solitud d’un lideratge que va recaure sobre ell amb la lesió de Thompson, que deixava la pista a 2:22 del final del tercer quart (88-86) amb 30 punts anotats.

La posició de base va ser la punta de llança dels Raptors. Lowry –que havia fallat un triple decisiu en el cinquè partit– va fer els primers 11 punts dels Raptors (0-11), amb tres triples inclosos. Va ser Thompson el que va evitar el desastre local al primer quart fent bona l’aposta de Kerr per defensar en zona (32-33). Lowry, que va fer viral a les xarxes una frase sobre què significa la pressió realment en una família pobra als EUA, va començar el segon quart igual de bé, anotant (21 punts i 4/5 triples a la mitja part). Gasol s’havia carregat de faltes i va ser Ibaka el que va permetre als Raptors arribar a la mitja part al davant (57-60), amb sis punts del jugador africà.

Fins a l’últim minut

La caiguda de Thompson no va impedir al màxim anotador tornar a la pista per anotar el 30è punt, de tir lliure i per la falta de Green. Golden State va entrar al darrer quart al davant (88-86) però els Raptors van gestionar molt més bé les seves emocions en els minuts decisius, a diferència del partit anterior jugat a casa, quan havien tingut el triomf també a les mans.

VanVleet va tornar a ser decisiu amb els seus triples. Amb 109-108 i Cousins fent els últims esforços per la causa californiana, Siakam va anotar (108-111) a 28 segons del final. Va replicar Curry des del tir lliure (110-111) i Leonard des del mateix lloc (110-113) abans que arribés l’oportunitat dels Warriors després d’una pèrdua de Danny Green. Papers canviats respecte al cinquè partit..., però el triple de Curry, com el de Lowry, no va entrar.

ELS VESTIDORS

Hem jugat partits molt intensos, potser no gaire brillants, però molt competitius
Nick Nurse
Entrenador dels Raptors
Estar al costat d’aquests jugadors és grandiós, sense ells això hauria estat impossible
Kawhi Leonard
Jugador dels Raptors
Les lesions ens han frustrat, però això també forma part d’una temporada a l’NBA
Steve Kerr
Entrenador dels Warriors
Dedico la victòria a tots els fanàtics de Toronto i a tothom del Canadà, això és per vosaltres
Serge Ibaka
JUGADOR DELS RAPTORS

Kawhi Leonard, MVP previsible

Si l’MVP del 2014 amb la samarreta dels Spurs per a un jove Kawhi Leonard va ser tota una sorpresa en un equip farcit d’estrelles, el d’aquesta vegada ha estat del tot previsible. Leonard va arribar a Toronto, després de set temporades a San Antonio –l’última pràcticament en blanc–, com a nou jugador franquícia i ha superat totes les expectatives (30,5 punts, 9,1 rebots i 3,9 assistències per partit en els ‘play-offs’). És el tercer jugador que aconsegueix el trofeu amb dos equips diferents en la història de l’NBA després de dues vertaderes llegendes: Kareem Abdul-Jabar i LeBron James. El futur del jugador, que acaba contracte, sembla ara mateix lluny del Canadà si és que l’anell no estova el seu cor. L’aler s’ha confirmat, això segur, com el jugador més complet de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)