ACB

Ha arribat l’hora de la final

Bàsquet. El Barça Lassa comença la lluita pel títol visitant el Reial Madrid amb la intenció de guanyar el primer partit i situar al seu favor el factor pista. Tenen clar que serà molt difícil

La gran feina que ha fet el Barça Lassa en les eliminatòries del play-off per arribar a la final, superant invicte els quarts i la semifinal, ha de tenir la seva continuïtat en el primer partit a la pista del Reial Madrid, en què s’ha de començar a decidir el títol de la lliga ACB. Els blaugrana buscaran la primera victòria de la sèrie final, al millor dels cinc partits, en un nou clàssic entre els dos grans equips de la competició. Els madrilenys tenen el factor pista a favor i el Barça intentarà capgirar-lo d’entrada guanyant aquesta nit (21 h). Els dos equips estan invictes en el play-off després de guanyar en dos partits els quarts de final i en tres la semifinal, i el duel pel títol es presenta amb una igualtat de forces aparent.

Tant el Barça com el Reial Madrid arriben a la final després d’una bona ratxa de resultats. Els blaugrana han encadenat vuit victòries, les tres de la semifinal contra el Saragossa, les dues dels quarts enfront el Joventut i les tres últimes de la lliga regular. La seva darrera derrota data del 10 de maig, quan va perdre a casa contra el València. L’equip madrileny ha encadenat quinze victòries en la competició de lliga entre la fase regular i les eliminatòries del play-off, i la seva darrera derrota en l’ACB va ser precisament en el seu pavelló contra el Barça (76-83), però va ser en el mes de març. En els cinc partits que els han enfrontat aquesta temporada els blaugrana han aconseguit la victòria quatre cops.

Els cinc partits de la final estan previstos que es disputin cada dos dies. Aquest vespre a les nou –tots els partits es jugaran a aquesta hora– es disputarà el primer, i el segon, també a la pista del Madrid, serà el dilluns 17, mentre que el tercer enfrontament es jugarà en el Palau Blaugrana el dimecres 19. Si fossin necessaris més partits, el quart també seria a Barcelona, el divendres 21, mentre que la final es tancaria a Madrid amb el cinquè partit el diumenge 23 de juny.

El tècnic blaugrana, Svetislav Pesic, va manifestar en la prèvia del partit que les victòries anteriors que han aconseguit aquesta temporada contra el Madrid no signifiquen res en una final perquè “el play-off és una altra història”. El tècnic serbi va dir que l’equip madrileny és el favorit perquè té el factor pista al seu favor, però que en una sèrie de cinc partits “no es pot pensar a llarg termini i s’ha d’anar partit a partit”. Pesic va dir que el Madrid té més experiència però que ells tenen les seves armes.

L’equip blaugrana va partir cap a Madrid ahir al vespre i no va assistir a la presentació de la final. Els blaugrana es van trobar que no tenien pista per entrenar i van fer-ho a Barcelona i després van fer el desplaçament.

ELS PROTAGONISTES

Les victòries anteriors no importen si es juga contra un equip així de competitiu i amb l’experiència que té el Madrid

LES DADES

4-1
per als blaugrana
en els duels directes d’aquesta temporada entre el Barça i el Reial Madrid.
Ells han jugat finals i la majoria dels meus jugadors, no. Nosaltres tenim les nostres armes, tenim ganes i anem a lluitar
Svetislav Pesic
ENTRENADOR DEL BARÇA LASSA
Per guanyar s’ha de fer un gran joc, tant en defensa com en atac
Pablo Laso
ENTRENADOR DEL REIAL MADRID
2
dies
hi haurà entre cada un dels partits de la final. Avui, el dia 17, el 19 i, si són necessaris, el 21 i el 23.
8
victòries
consecutives del Barça, les cinc del ‘play-off’ i les tres últimes de la lliga regular.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)