ACB

L’hegemonia continua

El Barça va sempre a remolc d’un Madrid superior i els blaugrana noten el desgast físic i arriben sense benzina al tram final

Els blancs atrapen fins a 17 rebots més que els blaugrana amb 18 d’ofensius dels de Laso i Tavares desequilibrant

No va poder ser. El Barça no va poder forçar el cinquè partit al Palau Blaugrana, i l’hegemonia blanca continua en l’ACB dels últims anys –quatre títols dels últims cinc en què ha arribat a les últimes vuit finals–. El cicle de moment no canvia de costat, tot i que els blaugrana aquest curs han fet un pas més. El Barça és cert que fa cinc temporades que no guanya l’ACB, però aquest curs ha fet un pas més guanyant la copa, forçant el cinquè partit dels quarts de l’Eurolliga i arribant a la final ACB. A l’estiu caldrà intentar fer una plantilla llarga, però amb una segona unitat de més qualitat per poder competir a gran nivell, sobretot físic. Ahir la sensació va ser que als de Pesic els va faltar benzina, i amb cor i desig no n’hi va haver prou. L’MVP de la final va ser Campazzo.

El Madrid va arrencar el matx amb un encert poc habitual des de la llarga distància, amb una sèrie de 5/5 triples amb un Rudy Fernández en estat de gràcia (8-19). Els tirs van ser des de molt lluny, però la qualitat dels jugadors blancs va ser indubtable. El canvi de xip va arribar amb l’entrada de Pangos i Kuric per Heurtel (0 punts en el descans) i Hanga (que havia sortit per ofegar Campazzo). El Barça va augmentar el seu nivell defensiu i els blancs, com era de preveure, van començar a fallar. Una cistella de Tomic va situar el Barça a un sol punt (19-20) i Pangos va culminar la remuntada amb un triple (27-26). El canadenc va mostrar des de la primera acció que estava en confiança (8 punts). Abans del descans el Madrid, però, va treure profit de les segones opcions després d’atrapar fins a nou rebots ofensius. Tavares va ser desequilibrant dins la pintura i Pesic va acabar traient Pustovy per intentar igualar les forces. Al descans tot estava obert (33-37).

En el segon temps, el Madrid va començar un altre cop amb ratxa en triples, i dues cistelles des de 6,75 metres de Randolph i Rudy van tornar a obrir forat (37-47). L’aparició de Pangos, líder inesperat, va fer tornar a creure en el triomf (45-47). Però als blaugrana els va faltar més arguments en atac –Heurtel, 2 punts amb 1/6 tirs de dos i -2 de valoració– i en defensa els va faltar energia en el tram final amb un Madrid que va sentenciar sobretot castigant en el rebot (17 captures més dels blancs i 18 d’ofensius). El Barça va acabar traient la llengua.

ELS VESTIDORS

Ho hem donat tot a la pista però ens han faltat forces per poder competir al nivell del Madrid, sobretot en el rebot
Svetislav Pesic

LES DADES

10
rebots ofensius
de mitjana tenia el Madrid en la lliga regular, el sisè pitjor de l’ACB, i en canvi, ahir va fer un recital, amb 18 captures.
22
punts
de mitjana tenia Heurtel en aquesta sèrie final després de fer 14 punts en el primer partit, 30 en el segon i 21 en el tercer, però ahir només va fer una cistella (2 punts) amb 1/6 de dos i -2 de valoració.
300
clàssics
es van celebrar ahir entre el Barça i el Ma- drid, el partit més disputat de la història de la lliga.
22
de valoració
de Campazzo en les finals.
Estem decebuts perquè volíem com a mínim guanyar, però no hem dominat sota el cèrcol i han portat el ritme
Pierre Oriola
Perdre aquí al Palau i que el Madrid ho celebri no agrada a ningú; hem concedit massa rebots en atac
Ante Tomic

Pesic: “Segur que continuaré un any més”

Pesic va anunciar ahir en una roda de premsa que continuarà el curs vinent dirigint l’equip i va confirmar que té una oferta de dos anys més per seguir. D’altra banda, queda definir sobretot tres casos: Heurtel, Claver i Singleton. Tots tres acaben contracte, i el que està més a prop de continuar és el valencià. També acaben contracte i no continuaran Blazic i Seraphin, que ha quedat fora de la convocatòria en tots els play-offs. La resta tenen contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)