Eurolliga

L’Asvel de Tony Parker, a l’Eurolliga fins al 2021

Bàsquet. La competició s’ampliarà la temporada vinent a 18 equips i dona ‘wild cards’ al Zenit de Joan Plaza i a l’Alba d’Aíto García Reneses

L’Eurolliga anunciarà avui oficialment la composició oficial d’equips per a la temporada 2019/20, en què s’ampliarà la fase regular a 18 equips després de l’èxit econòmic i esportiu de les tres primeres temporades regulars. La principal novetat serà la presència del campió de la lliga francesa, l’Asvel de Villeurbanne, equip que presideix Tony Parker i que ja fa temps que va manifestar la seva intenció de portar l’equip a la gran competició europea. El Villeurbanne ha signat un contracte de dos anys amb l’Eurolliga. De fet, el mercat francès és un altre de les vies que vol explotar Jordi Bertomeu en aquesta fase d’expansió.

L’Eurolliga també convidarà un dels grans de la VTB, el Zenit de Sant Petesburg, un club també en fase de creixement. Aquesta temporada que ve l’equip que dirigeix Joan Plaza s’ha reforçat amb Alex Renfroe, exjugador del Manresa, i Andrew Albicy, una de les revelacions de les darreres temporades a l’ACB en el Morabanc Andorra.

Alemanya també passarà a tenir dos equips. El Bayern ja s’havia assegurat per contracte dos anys en la competició i s’afegirà a la nova Eurolliga l’Alba de Berlín d’Aíto Garcia Reneses, finalista en la darrera Eurocup, competició que va guanyar el València. Gràcies a aquesta victòria l’equip de Jaume Ponsarnau tornarà també a l’Eurolliga.

La fase regular començarà una setmana abans –entre el 3 i el 4 d’octubre– i acabarà el 9 i el 10 d’abril del 2020. Els play-off tindran lloc entre el 21 d’abril i el 6 de maig i la final a quatre (21-24 de maig) s’ajornarà una setmana respecte de les darreres edicions, fet que permetrà de reduir les setmanes amb dos partits de nou a set. El calendari definitiu se sabrà durant la segona setmana de juliol després de les reunions amb els representants dels entrenadors i dels jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)