NBA

Els Suns de Phoenix fan oficial el fitxatge de Ricky Rubio

Bàsquet. NBA. “Ricky fa que tothom al seu voltant sigui millor i no podíem estar més contents de fitxar un jugador d’aquest calibre i experiència” diu el mànager de la franquícia

Ricky Rubio (1,93 m, 1993) ja és de manera oficial nou jugador dels Phoenix Suns. La franquícia d’Arizona n’ha fet oficial la seva incorporació, una setmana després de fitxar-lo en el primer dia d’obertura del mercat de l’NBA.

Rubio arriba a Phoenix després de dues temporades als Jazz, el segon equip del base d’El Masnou a la lliga nord-americana després dels Timberwolves de Minnesota, el seu primer destí i on hi va estar sis temporades

“Ricky és un jugador fenomenal que millora tothom que l’envolta” diu el mànager general de la franquícia, James Jones, en el comunicat oficial dels Suns. El dirigent s’hi mostra molt feliç de poder incorporar un jugador del calibre i experiència del base maresmenc.

La notícia dels Suns destaca que Rubio és el cinquè jugador en actiu amb més assistències repartides a la NBA –i divuitè de tots els temps– i el segon en pilotes recuperades –dinovè–; amb cinc temporades a la lliga entre els deu millors en el rànquing d’assistències i quatre en el de recuperacions.

Valor

Els Suns, que volen reconstruir el seu equip entorn Ricky, posen en valor que el seu nou director de joc es troba entre els 20 millors d’assistències i recuperacions de tots els temps juntament amb Jason Kidd, Magic Johnson, John Stockton i Chris Paul.

11,1 punts, 7,7 assistències, 4,2 rebots i 1,93 pilotes pispades en vuit temporades de la NBA amb Minnesota i Utah són les estadístiques de Ricky.

Cinquena elecció en el Draft el 2009, es va convertir en el líder històric en assistències al seu primer equip, els Timberwolves (8,5) i el segon en pilotes recuperades (2,12) només superat per Kevin Garnett.

Els Suns incideixen també en què Rubio va guanyar el bronze en els Jocs de Río i la plata a Pequín el 2008 quan es va convertir en el jugador més jove en disputar una final olímpica, amb 17 anys.

Dos ors (2009 i 2011) i dues plates (2013 i 2017) a l’europeu completen el currículum del base amb la selecció espanyola, amb la què va ser MVP de l’europeu cadet després de ser el millor del torneig en punts, rebots, assistències i recuperacions per acabar guanyant la medalla d’or el 2006..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)