ACB

Interioritats del fitxatge de Nikos Zisis

Bàsquet. ACB. La Penya fitxa un líder i un professor per als joves; es va reunir a Las Vegas amb Carles Duran

189

partits

internacionals amb Grècia

La Penya ja té el recanvi de Nico Laprovittola. És Nikos Zisis (Salònica, 1983), una llegenda del bàsquet grec que aterra a Badalona per aportar la seva experiència –ha estat a les ordres de Blatt i Obradovic– i talent. Però, més enllà d’haver estat campió de l’Eurolliga amb el CSKA (2008), hi ha coses clau en el fitxatge i algunes interioritats en l’acord.

La proposta de Zisis va arribar amb el director esportiu, Jordi Martí, i el tècnic, Carles Duran, a la lliga d’estiu de l’NBA a Las Vegas. La casualitat va fer que el base grec es trobés a la ciutat nord-americana perquè ha estat convidat per formar part de la direcció tècnica dels Spurs. Té mentalitat d’entrenador i la bona relació amb Claudio Crippaa, amb qui Zisis va coincidir al CSKA i que ara és als Spurs, li va obrir les portes. Això va fer que Carles Duran pogués parlar cara a cara amb Zisis i allà es va fer l’acord. La Penya no ha confirmat aquest fet, però sí algun representant català que és allà. Una altra de les claus ha estat la intervenció de Harangody. El nord-americà, que va pensar en la retirada, ha recuperat la il·lusió pel bàsquet a Badalona. Harangody va rebre la trucada de Zisis, amb qui l’uneix una gran relació de quan van coincidir a l’Unics Kazan, i la decisió es va prendre.

El jugador té mentalitat de líder tant dins com fora de la pista. No ha tingut lesions greus i físicament està al màxim. Els darrers quatre anys al Bamberg ha coincidit amb joves que ha ajudat a explotar, com és el cas de Nico Melli. Es vol que es faci igual amb Zagars i Dimitrijevic.

Huertas era el primer

El recanvi de Laprovittola es volia que fos el brasiler. Es va parlar amb el base directament i, tot i la seva predisposició a tornar a Barcelona ara que ha estat pare de dos nens, al final sembla que acabarà anant a Tenerife amb Txus Vidorreta, qui ja l’havia tingut a Bilbao. A Huertas li donaven els dos anys que volia i l’oferta va anar augmentant fins a superar el que cobrava Laprovittola. Però Huertas no va voler assumir la responsabilitat de ser el recanvi de l’argentí tot i conèixer el club i la filosofia de la Penya perquè es va formar aquí. Rochestie no ha estat mai una opció perquè el club ni hi ha pensat.

Blazic, no

Qui no encaixa en el perfil d’exterior que falta per fitxar és Jaka Blazic, que sortia com una de les possibilitats. La Penya cerca un jugador –hi ha una plaça d’extracomunitari lliure– que tingui capacitat ofensiva i que sigui capaç no només d’anotar punts sinó també de generar perill en moments en què l’equip estigui col·lapsat.

Avui, sorteig d’Eurocup

El Joventut i el MoraBanc sabran avui (13.15 h) a l’edifici de Mediapro els seus rivals en la primera fase. No poden trobar-se cap equip ACB ni tampoc el Llemotges ni Oldenburg, que són al mateix bombo que ells. A la primera fase són sis equips i passen l’eliminatòria els quatre primers de cadascun dels quatre grups.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)