FEB

Emoció de principi a fi

L’Spar Citylift jugarà el primer partit de lliga contra el València a Saragossa, el 28 de setembre, en el marc de l’Open Day

L’estrena serà tot just la setmana després de la supercopa, a Fontajau amb l’Avenida

Hi haurà, segur, partits de difícil digestió. Però també n’hi haurà de bons, en un inici que promet i un final amb contingut.

L’Spar Citylift i la millor plantilla que ha tingut l’Uni en la que serà la seva desena temporada en la lliga jugarà el primer partit de la competició de la qual és el defensor del títol contra el València. Serà a Saragossa, perquè la capital aragonesa és l’escenari de l’Open Day en la tercera edició de la jornada inaugural en una mateixa seu i els set partits en sessió contínua. La bona notícia per als aficionats gironins és que la distància és assumible en comparació amb les anteriors, a Madrid. La dolenta, que el partit suposa que l’Uni hauria de jugar com a local a casa. Per tant, el primer partit de la segona volta serà a la Font de Sant Lluís. Una circumstància que endarrereix com a mínim fins a un hipotètic play-off la presència de la bescanonina Queralt Casas o la txeca i MVP de la darrera final Julia Reisingerova a Fontajau.

Les taronges ja van posar les coses difícils, i molt, a l’equip gironí en els quarts de final de copa a Vitòria l’hivern passat –52-49 i una entrada aparentment senzilla fallada per Anna Gómez a 11 segons, que duia el partit a la pròrroga– i, després, van ser quartes en el seu primer any a la màxima categoria. Ara, s’han reforçat a consciència per al seu debut en l’Eurocopa. Leticia Romero (1,72 m 23 anys), que ha jugat l’Eurolliga els dos darrers anys amb l’USK Praga i que ha debutat en la WNBA (Dallas Wings), és un altre dels fitxatges que situen el València com a aspirant als títols perquè conserva la columna vertebral de la darrera temporada amb Anna Gómez i les també –com Queralt Casas– recentment campiones d’Europa María Pina i Tamara Abalde.

El 13 d’octubre

Zamora serà el segon desplaçament i el primer partit com a visitant per a l’Spar Citylift, que repeteix fora de casa en la tercera jornada a Sant Sebastià amb el Guipúscoa. Una successió que permetrà veure tres partits de lliga de l’Uni a casa al mes de gener, el 4 i l’11, i l’Araski, el 25. El primer partit de lliga a Fontajau serà, d’aquesta manera, el 13 d’octubre contra l’Ensino, en què hi ha Bea Sánchez. És clar que l’afició gironina ja haurà pogut veure abans l’equip al seu pavelló, en la supercopa el 21 de setembre, en el segon títol de la temporada en joc i un dels tres que té l’Uni pel que fa les competicions FEB a les vitrines –va ser després de la primera lliga el 2015, també a Fontajau contra l’Avenida.

Würzburg espera des del 2 de maig passat tornar a veure el duel entre Avenida i Uni. Aquella nit de primavera l’Spar Citylift recuperava el factor pista de la final de lliga (64-70) i, el triomf el dia de la mare (73-65), deixava la sèrie sense tercer partit a Salamanca. La segona entrega del curs en la rivalitat pels títols estatals serà el 2 de novembre, en l’últim desplaçament gironí abans de l’aturada per la finestra FIBA. Si Sonja Petrovic, el fitxatge estrella de l’estiu a la lliga, finalment decideix intervenir-se de les molèsties lleus que arrossega al genoll, difícilment serà al parquet de Salamanca, aquell dia.

L’altre duel creixent en interès, sobretot aquest darrer curs per donar-se en les semifinals de copa i lliga, és el de l’Spar Citylift i el Cadí la Seu. L’equip de Bernat Canut debuta a l’Eurocopa després de fer el curs passat la millor temporada de la seva història i, el primer partit que l’Uni va perdre a la lliga la temporada passada, el de La Seu d’Urgell, no arriba fins el 21 de desembre al final de la primera volta. La segona, per tant, acaba a Fontajau el 4 d’abril en una darrera jornada unificada quatre dies abans que comencin els play-off pel títol, que com a molt tard tindrà campió el 6 de maig. La copa, l’únic títol FEB que se li resisteix al club gironí, serà del 5 al 8 de març amb els vuit millors de la primera volta.

Sykes, sí, i una més?

L’Uni continua pendent de tancar la plantilla amb una pivot que cobreixi la baixa de Nádia Colhado, desvinculada de l’Spar Citylift quan Èric Surís ja tenia les onze jugadores confirmades. Una cinc de garanties que no ocupi plaça d’extracomunitària –permetrà a Sykes i Elonu jugar sempre en l’Eurolliga– no és gens senzill de trobar ara mateix, però, de tota manera, el club confia comptar amb una interior més a l’inici de curs i amb la lliga catalana femenina –demà se n’ha de conèixer la data– i la supercopa el 21 de setembre en joc. L’Uni espera tenir també Brittney Sykes, ara a la WNBA i amb molt poques possibilitats de classificar-se per al play-off.

L’AVENIDA

L’Uni i el seu gran rival es trobaran el 2 de novembre a Würzburg i el 15 de febrer a Girona

EL CADÍ LA SEU

La primera volta acaba a la Seu el 21 de desembre i la lliga, a Fontajau el 4 d’abril

El debut del Citylift GEiEG Uni, a Navarra

L’equip de Joan Pau Torralba també té el calendari del seu grup en la lliga femenina 2, el B. Les grupistes, que van assolir l’ascens al juny, debutaran a Navarra el 5 d’octubre (19.45 h) i tindran el seu primer partit com a locals el 12 (18.15 h) amb el Claret valencià. El conjunt gironí, que pot tenir cinc jugadores vinculades a l’Spar Citylift que tinguin menys de 22 anys, s’haurà de desplaçar en dues ocasions a les illes Canàries (Las Palmas i Lanzarote), però coincideix amb cinc catalans en una lliga que es tanca l’11 d’abril i que té 14 participants. Són el Sant Adrià, el Segle XXI, el Lima Horta, el Mataró i el Barça CBS.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)