Eurolliga

“«Wir sehen uns, Köln!»”

Eurolliga. Colònia serà l’escenari de la final a quatre, en una clara tendència de creixement del bàsquet alemany, un mercat prioritari a explotar a Europa

“Ens veurem, Colònia!” “Wir sehen uns, Köln!” deien ahir els aficionats al bàsquet alemany després de fer-se oficial que el Lanxess Arena serà l’escenari de la final a quatre entre el 22 i el 24 de maig. És una clara mostra d’estratègia de l’Eurolliga, que veu el mercat alemany clarament a l’alça. És la quarta vegada que es disputarà en una ciutat on no hi ha bàsquet d’Eurolliga com va ser abans Praga (2006), París (2010) o Londres (2013), però en un pavelló i una ciutat que és garantia d’èxit. D’entrada perquè el Lanxess Arena ha estat, en la primera meitat del 2019, el lloc que més entrades s’han venut en un pavelló de tot el món, amb quasi 700.000. Però sobretot hi ha una experiència que és garantia d’èxit, que és la final a quatre de la Champions d’handbol. Des del 2010 es fa en aquest escenari i s’esgoten les localitats d’un any a un altre sense saber quins equips es classificaran. És un espectacle en estat pur i és el que vol fer ara Colònia també amb el bàsquet. Ho diu l’alcaldessa de la ciutat, Henriette Reker: “Els jugadors d’handbol ja se senten aquí com a casa; per què no els de bàsquet?” És un pavelló que té el rècord de públic, amb 18.518 espectadors en un Telekom Bonn-Alba Berlín del 2000, en la inauguració de la remodelació de l’antic Kölnarena. El president i CEO de l’Eurolliga Jordi Bertomeu assegura: “Anem a un país on el nostre esport ha prosperat i perquè els aficionats hi vegin el millor bàsquet d’Europa.” Enguany a l’ampliada Eurolliga hi haurà dos equips alemanys: el Bayern Munic, el director esportiu del qual és Marko Pesic, fill del tècnic del Barça, i l’Alba Berlín, entrenat per Aíto.

Bender, últim NBA cap a l’Eurolliga

Si alguna cosa està canviant en el bàsquet és que ja comencen a tornar jugadors de nivell de la lliga nord-americana per jugar l’Eurolliga. L’últim podria ser el croat Dragan Bender, número 4 del draft del 2016, que podria fitxar pel CSKA. També sona per a l’equip rus Ron Baker. Ja han arribat Mirotic i Abrines (Barça), Fredette (Panathinaikòs), Bertans (Khimki) o Baldwin (Olympiacòs). Han marxat Melli i Guduric (Fenerbahçe), Poirier, Thanasis Antetokounmpo (PAO) o Bitadze (Buducnost).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)