Eurolliga

Paraules serioses, segona entrega

Eurolliga. L’Spar Citylift sabrà avui quins seran els rivals a la fase de grups de la màxima competició continental

L’Spar Citylift sabrà aquest migdia quins són els seus set rivals a l’Eurolliga. El sorteig de la competició es fa a Munic (12 h, retransmès en directe per Youtube). És el cinquè any seguit que l’Uni competirà a Europa i la segona experiència a la competició de màxim nivell. L’equip gironí hi torna com a campió de la lliga, com el 2015, i després de renunciar-hi en anteriors edicions per créixer, en tots els àmbits (esportiu, social, econòmic...), a l’Eurocopa, en la qual cada curs va accedir a una eliminatòria més fins que aquesta primavera va arribar a les semifinals amb el Lattes. L’equip de Gabby Williams disputarà l’Eurolliga si supera una prèvia, contra l’Olympiacòs –que l’Spar Citylift va eliminar l’hivern del 2018– o l’Aluinvent DVTK hongarès.

Fa quatre anys, l’Uni va ser el cuer del seu grup amb 4-10 de balanç –com l’Avenida, penúltim de l’altre– i, sobretot, de l’Eurolliga, se’n recorda el desgast que va comportar per a la lliga femenina. L’equip va ser el quart a la fase regular i va jugar les semifinals i la final pel títol sense el factor pista. Miguel Ángel Ortega, l’entrenador al començament del curs, va acabar alçant la lliga a la banqueta de l’Avenida en el començament del regnat castellà a les competicions FEB, trencat aquest 5 de maig a Fontajau.

El sorteig

El campió de la Lliga Femenina és un dels tretze equips que té la plaça garantida des que la FIBA va determinar que segons el rànquing a la FEB només li corresponia una plaça i, per tant, l’Avenida se’n va a l’Eurocopa –juntament amb el Cadí, el València i el Gernika–, el sorteig de la qual també és avui. L’Spar Citylift ha quedat en el cinquè bombo, amb el TTT Riga letó. Això vol dir que segur que no es troba l’equip bàltic. Sí que li toca, a l’Uni, anar a Rússia, perquè el Iekaterinburg i Dynamo Kursk, els finalistes de la darrera edició, són al primer bombo i no es troben. I aquí començarà, per a la resta, la sort o l’infortuni. L’equip de Marta Xargay (Kursk) i Roberto Íñiguez és dels dos el més assequible perquè ha reduït el pressupost a la meitat. L’USK Praga seria el preferible en el segon bombo, per no trobar-se el Fenerbahçe d’Anan Cruz i perquè Laia Palau i Sonja Petrovic tornarien a una de les places on són rebudes com autèntiques divinitats. Sopron, a la darrera final four i Bourges, un altre lloc on Palau és déu, tenen també el desequilibri geogràfic que de seguida faria triar el segon. Una elecció –i per tant a tenir en compte quan el grup s’hagi determinat– que no té color en el quart bombo, entre l’Schio (1.100 km) i l’Orenburg (5.000), la ciutat on l’Uni va debutar a Europa el 14 d’octubre del 2015 (65-41). El bombo inferior a l’equip gironí té el Castors Brain belga i l’Asvel Lió, el darrer rival que va eliminar l’Spar Citylift aquest darrer curs a l’Eurocopa.

Les condicions

L’únic condicionant del sorteig és geogràfic i impediria que tres equips d’una mateixa lliga coincidissin al mateix grup. La condició té derivades, com que si en un grup hi ha tres clubs de tres federacions diferents serien com a molt dues sempre que, en l’altre, dos equips que es troben en la mateixa lliga poguessin anar un a cada grup. L’Eurolliga té dos grups de vuit, els quatre primers dels quals s’encreuen en una eliminatòria per accedir a la final a quatre. El cinquè i el sisè accedeixen a l’Eurocopa quan a la segona competició ja només queden quatre dels 34 equips que comencen a disputar-la.

LA DADA

4
partits
va guanyar l’Uni en el seu debut europeu, tots a Fontajau, on va acreditar un 4-3 de balanç.
Bombo 1
MMC Iekaterinburg i Dynamo Kursk (Rússia)
Bombo 2
USK Praga (República Txeca) i Fenerbahçe (Turquia)
Bombo 3
Sopron Baske (Hongria) i Tango Bourges Basket (França)
Bombo 4
Famila Basket Schio (Itàlia) i Nadejda Orenburg (Rússia)
Bombo 5
TTT Riga (Letònia) i Spar Citylift Uni Girona
Bombo 6
Mithra Castors Brain (Bèlgica) i Lió Asvel (França)
Bombo 7
Çukurova (Turquia) i el vencedor de l’Arka Gdynia (Polònia) / Botas (Turquia)
Bombo 8 (*)
BLMA (França), Umana Reyer Venècia (Itàlia), Olympiacòs (Grècia) i Aluinvent DVTK (Hongria) (*) Se sortegen dues eliminatòries i Lattes i Venècia no es poden trobar
Eurolliga 2015-16
Nadejda - Spar Citylift 65-41
Spar Citylift - Wisla 62-60
Castors Braine - Spar Citylift 73-60
Agü Sport - Spar Citylift 79-69
Spar Citylift - Iekaterinburg 71-76
USK Praga - Spar Citylift 68-43
Spar Citylift - Bourges 47-56
Spar Citylift - Nadejda 56-59
Wisla - Spar Citylift 54-46
Spar Citylift - Castors Braine 76-69
Spar Citylift - Agü Sport 72-62
Iekaterinburg - Spar Citylift 80-61
Spar Citylift - USK Praga - 54-52
Bourges - Spar Citylift 68-47
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)