Eurolliga

Les mil i una històries

L’Spar Citylift es retrobarà amb el Dynamo de Kursk de Marta Xargay i Roberto Íñiguez i altres rivals amb qui ha coincidit abans

Els quatre primers de cada grup lluiten pel títol i els cinquens i sisens van a l’Eurocopa

La segona presència de l’Spar Citylift a l’Eurolliga, coincidint amb el segon títol de lliga i amb tres temporades d’Eurocopa entremig amb una eliminatòria més superada cada any, té el camí traçat un cop efectuat el sorteig de la màxima competició continental. “Ser a Munic i entrar amb els millors equips d’Europa és un orgull i demostra el que hem fet durant aquests anys a la pista. Esperem poder seguir sent-hi durant molts anys”, va dir el president de l’Uni, Cayetano Pérez, des de la ciutat bavaresa.

“És un grup molt potent, hi ha molt nivell i el gran avantatge és que dins la dificultat de viatjar per Europa tenim desplaçaments relativament còmodes”, va assenyalar el dirigent, amb referència a la fortuna en l’ordre d’extracció de les boles als respectius bombos. L’Uni, per exemple, evita el desplaçament a Orenburg perquè ha caigut al grup de l’Schio –són 8.000 km de diferència– i, a més de Lió, Lattes (Montpeller) segurament és un altre destí proper sempre que el botxí gironí en la semifinal de la darrera Eurocopa superi l’Olympiacòs, a qui l’Uni va eliminar l’hivern del 2018. L’altre rival gironí que es resoldrà en la prèvia (25 de setembre i 2 d’octubre) serà el Botas turc o el Gdynia polonès.

Infinit

L’equip d’Èric Surís, amb una plantilla que s’ha dissenyat a consciència per fer front al repte, comença a Istanbul el 16 d’octubre contra el Fenerbahçe de Víctor Lapeña i Anna Cruz. El debut a Fontajau es farà esperar perquè en la segona jornada el destí és Lió, amb el rival que l’Spar Citylift va eliminar amb suficiència en els quarts de final de la darrera Eurocopa (57-80 després de perdre la final de copa a Vitòria i 61-54 a Girona). El Sopron, present en la darrera final four, és el primer rival a casa, l’endemà de Sant Narcís, si bé el club vol jugar els dijous els partits com a local (a les 20.15 h i per Esport 3). És la mateixa setmana de la visita a Würzburg en la Lliga Femenina.

“Crec que aquest any Fontajau podrà gaudir molt del més alt nivell de bàsquet femení. Que puguem tenir tota la nostra afició donant-nos suport ens farà créixer a la pista i segurament veurem partits molt disputats”, hi afegia el president del club. I compte que el següent partit a Girona, tot just el segon i la darrera setmana de novembre, eleva a la infinitat les històries que l’envoltaran. El tècnic de la primera lliga, Roberto Íñiguez, és l’entrenador del Dynamo de Kursk, el subcampió de l’Eurolliga amb Marta Xargay a la pista. La gironina torna, doncs, a l’escenari on va disputar el seu darrer partit, amb l’Avenida per Sant Jordi del 2015, quan el que serà el seu tècnic donava el primer títol FEB a l’Spar Citylift.

El lloc ideal

Surís, llavors, ja hauria de tenir a la seva disposició Sonja Petrovic, encara que el fitxatge estel·lar de l’Uni passi per la sala d’operacions per fer net de les molèsties, lleus, que arrossega al genoll. Un retrobament múltiple de la sèrbia amb Xargay i Palau –van coincidir a Praga–, que van posar el seu gra de sorra per convèncer la penúltima MVP de la competició que Girona era el lloc ideal per venir.

Una altra història de retrobaments és la que viurà Núria Martínez el 4 de desembre en el darrer desplaçament europeu del 2019, a Schio. O el de Gabby Williams si és el Lattes el rival que ve a Fontajau per tancar la primera volta, en el primer dels tres partits seguits a casa a l’Eurolliga. Abans, les gironines hauran enllaçat el desplaçament a la regió del Vèneto amb el de les Canàries pel partit de lliga –l’alternativa en el sorteig era enllaçar-lo amb Rússia– el 7 de desembre. Durant la seqüència a casa, l’Spar Citylift visitarà el Cadí (21 desembre) i el València (28) en la lliga.

La visita de l’Avenida a Fontajau, el 15 de febrer, serà el cap de setmana abans del darrer partit de la competició que les castellanes no juguen i, abans de la copa, l’Uni visitarà, si el BLMA supera l’Olympiacòs, la pista on va ser bullit a pressió (98-69) el març passat en el darrer partit a Europa. I si és el Pireu, el destí? Les supervivents de l’última visita en donaran testimoni, increïble, del que s’hi van trobar... Lattes seria, doncs, el darrer pavelló on jugaria l’Spar Citylift a Europa si acaba setè o vuitè del grup. El cinquè i el sisè de cada grup van a l’Eurocopa, on esperaran quatre dels 40 equips que la jugaran. I els quatre primers de cada lligueta es creuen en un play-off al millor de tres amb un lloc a la final a quatre en joc i factor pista per al primer i segon del grup A i B. Quantes històries.

NIVELL DE ‘FINAL FOUR’

El Sopron, per Fires, i l’actual subcampió seran els primers rivals a Fontajau

El primer curs a Europa del Cadí

El Sedis debutarà a l’Eurocopa el 16 d’octubre a Landes. El primer partit al Palau serà amb el perdedor de la prèvia de l’Eurolliga entre el Venècia i l’Aluinvent DVTK hongarès el 23 d’octubre, i el PEAC Pecs hongarès serà el segon equip europeu que anirà a la Seu una setmana després en la primera fase. L’equip de Bernat Canut té els tres partits a casa enllaçats perquè en la quarta jornada rep el Landes (6 de novembre). En la segona competició continental, l’Avenida i el Gernika comparteixen grup amb el Gyor hongarès i l’Olivais portuguès, mentre que el València, el primer rival gironí en la lliga, es trobarà el Namur belga, el Cegléd hongarès i el BLMA o l’Olympiacòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)