Eurolliga

Pretemporada de proximitat

Bàsquet. L’Spar Citylift inclou una concentració de quatre dies a Camprodon, que tancarà amb el seu primer amistós el 7 de setembre amb el Barça CBS

Una estada de quatre dies a Camprodon, que l’equip tancarà amb el primer amistós de pretemporada contra el Barça CBS de la lliga femenina 2; el 7 de setembre. És la pretemporada de l’Spar Citylift, que comença el 28 d’aquest mes amb el primer entrenament a Fontajau –posterior a les pertinents revisions mèdiques– i que té el colofó amb l’amistós contra el botxí en la semifinal de la darrera Eurocopa, el BLMA, l’endemà de la diada nacional. Si el primer és al Pirineu gironí, el segon serà en una localitat encara per confirmar, a la Costa Brava.

L’afició gironina no veurà l’Eurolliga a casa fins passat Sant Narcís, en la tercera jornada i contra un dels equips que va jugar la darrera final four, el Sopron hongarès. Abans, la lliga femenina haurà dut l’Ensino (13 octubre) i el Promete (27). Un compte enrere que té remei, per als impacients per veure el nou projecte gironí, amb una pretemporada de proximitat. I dos títols en joc.

Els títols

El duel amb l’equip de Gabby Williams serà la mateixa setmana en què l’Spar Citylift afrontarà la primera de les dues possibilitats que té d’engreixar el seu palmarès. L’Uni jugarà la final de la Lliga Catalana femenina a la Seu d’Urgell el 15 de setembre contra el Cadí. Serà la desena del conjunt gironí després del debut i subcampionat el 2009 a Olesa de Montserrat i guanyar-la per primer cop el 2010 a l’Alt Urgell, en el primer dels set títols gironins –els mateixos que té l’Universitari–. El dissabte 21, a Fontajau, l’equip d’Èric Surís es trobarà per primer cop amb l’Avenida, en la final de la supercopa, amb un segon títol en joc aquest estiu. Fins ara, el club només ha pogut guanyar-la un cop, coincidint amb l’anterior lliga (2015) i també contra les castellanes a casa, però quan el tècnic gironí era Miguel Ángel Ortega, ara a Salamanca.

L’estiu d’Helena Oma

Múrcia, Gijón, Madrid i la final, a Barcelona. Helena Oma va tancar el cercle amb el quart triomf en les quatre cites de la lliga professional de 3x3 de la FEB, per potenciar la modalitat olímpica. L’alera de l’Spar Citylift, que no s’ha perdut cap cita, Yurena Díaz i Georgina Bahí (Cadí) i Elena Soriano (Lima Horta) van guanyar la final del circuit després de superar en la final l’equip que formaven la mataronina que juga a la NCAA Laia Flores, Irati Etxarri (Cadí), María Barneda (Ibaizàbal) i Laura Quevedo (Araski).

Entrenaments
Primer dia 28 agost
Camprodon
Estada 3-7 setembre
Amistosos
Spar Citylift - Barça CBS 7 setembre
Spar Citylift - BLMA 12 setembre
Lliga Catalana Femenina
Cadí la Seu d’Urgell- Spar Citylift 15 setembre
Supercopa
Spar Citylift - Avenida 21 setembre
Lliga femenina
Spar Citylift - València (*) 29 setembre
Zamarat - Spar Citylift 5 octubre
Guipúscoa - Spar Citylift 9 octubre
Spar Citylift - Ensino 13 octubre
Eurolliga
Fenerabahçe - Spar Citylift 16 octubre
Asvel Lió - Spar Citylift 23 octubre
Spar Citylift - Sopron 31 octubre
(*) Open Day a Saragossa

PLATJA I MUNTANYA

L’equip farà una estada i el primer amistós al Pirineu i jugarà amb el BLMA a la costa

Sílvia Treviño i Carla Jou s’incorporen al cos tècnic

Èric Surís comptarà amb dues cares noves al cos tècnic del qual és el màxim exponent, aquest curs que ve: Sílvia Treviño i Carla Jou. La primera substitueix Pere Vila, que exercia la tasca de metge de l’equip. És especialista en medicina de l’activitat física i de l’esport, coordinadora BQSalut de la Federació Catalana de Bàsquet i també col·labora amb el Comitè Paralímpic Espanyol. Carla Jou, jugadora del Citylift a copa Catalunya encara el curs passat, després de completar la seva trajectòria a la base de l’Uni, relleva Bernat Vivolas, que després de tres temporades i per motius laborals deixa el primer equip. Vivolas continua vinculat a l’entitat, des de la banqueta del conjunt que dirigeix Joan Pau Torralba i que debuta a la lliga femenina 2. La llagosterenca és economista i formada en direcció de màrqueting. La resta d’assistents d’Èric Surís continuaran exercint les seves funcions com fins ara: David Muñoz, com a segon entrenador; la fisioterapeuta Beti Orden, el delegat Vicenç Bordas i el preparador físic Andreu Comas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)