FEB

El gegant Dijkstra (2m13), nou fitxatge del Girona

Bàsquet. Ha jugat quatre temporades a la Universitat de Riverside (NCAA) i és un pivot amb bon llançament exterior

El Bàsquet Girona ha anunciat la incorporació del pivot holandès Menno Dijkstra (1997, 2m13), que viurà la seva primera experiència professional a la LEB Plata després de completar l’etapa universitària als Estats Units a la UC Riverside, de la divisió I de l’NCAA.

Dijkstra, que serà un dels jugadors més alts de la LEB Plata el curs vinent, ha jugat quatre temporades universitàries senceres als Estats Units. El seu millor curs va ser l’últim, ja com a sènior, en el qual va acabar amb 8,1 punts, 4,2 rebots, 1 assistència i 22,1 minuts de mitjana. Tot i que és un jugador que es mou preferentment en la pintura gràcies a la seva envergadura, també té un bon llançament exterior. La temporada passada, per exemple, va fer un 31,7% de triples i en va llançar més de dos per partit.

Abans de rebre una beca per jugar a Riverside, Dijkstra, que es va inscriure al draft de l’NBA el 2019, va passar per la Canarias Basketball Academy (CBA) i va jugar en totes les categories inferiors de la selecció holandesa (cadet, juvenil i promesa). L’holandès no ocuparà plaça d’extracomunitari i de moment és l’únic cinc pur de l’equip després que Alzamora i Anthony Berry no hagin renovat. Tant Antonio Hester com Robert Cosialls són pivots que juguen preferentment per fora tot i la potència física del primer.

LA XIFRA

9
jugadors.
Són els que ja hi ha confirmats per a la plantilla de l’equip la temporada 2019/20.

Un equip que va prenent forma

Dijkstra és el novè jugador de la plantilla del sènior del Bàsquet Girona després de les renovacions de Sergi Costa i Robert Cosialls i les arribades d’Albert Sàbat, Gerard Sevillano, Max Esteban, Víctor Moreno, Anthony Cambo i Antonio Hester. Aquests dos últims, tots dos de Miami, ocuparan les places d’extracomunitaris. Àlex Formento, entrenador i director esportiu, va perfilant un cinc titular que ara estaria format per Sàbat de pal de paller en la posició de base; Cambo d’escorta; Sevillano d’aler; Hester d’aler pivot, i Dijkstra de center. Queda pendent, és clar, la possible continuïtat de Trias, que obriria noves possibilitats. Sense el gironí en la plantilla caldria reforçar més les posicions interiors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)