FEB

Garrido i Angelats fan les maletes cap a Alemanya

Bàsquet. Els dos bases gironins deixen la LEB Plata per jugar en la lliga regional del país –la quarta divisió nacional– en els equips de Grevenbroich i Stade

Dos dels millors bases formats al planter del bàsquet gironí les últimes temporades, Quique Garrido i Nil Angelats, coincidiran la temporada vinent en la lliga regional alemanya, la quarta divisió del país, que en l’àmbit de la federació espanyola seria comparable a l’EBA. Garrido i Angelats van competir la temporada passada a la LEB Plata a les files del Lucentum Alacant –que va pujar a LEB Or– i del Bàsquet Girona, que es va quedar a les portes de la fase d’ascens.

L’entrenador badaloní Joan Rallo ha reclutat Angelats per al seu projecte a la ciutat de Stade –conferència nord–, mentre que Garrido ha fitxat pel Grevenbroich –conferència sud– per motius personals i també perquè no ha rebut cap proposta més atractiva.

Angelats (1993, 1,85 m) es va formar a les categories inferiors del Vedruna Girona i el CB Salt. L’estiu del 2011 va marxar al CB Sant Nicolau (EBA), vinculat del Bàsquet Manresa. Allà hi va estar cinc temporades. En aquest període va arribar a participar en set partits a l’ACB. El jugador ja havia jugat a Alemanya, al Licher Basket de la segona divisió (2015/2016), on va coincidir amb Rallo, que l’ha tornat a cridar. El fitxatge d’Albert Sàbat i la renovació de Sergi Costa li van tancar les portes del CB Girona. A l’Stade també hi ha l’aler barceloní Óscar Andrés (2,01 m, 1987) i el mataroní Francesc Iturria (1996, 1,81 m).

Sense proposta

Quique Garrido (1,78 m, 1982), format al CB Sant Narcís, va aterrar a Alacant la temporada passada per mitjà d’un vell conegut seu, Guillermo Rejón, amb el qual havia coincidit a Palència. La seva direcció va ser clau perquè l’equip aconseguís l’ascens directe a LEB Or. Abans de jugar a Alacant el base havia jugat nou cursos seguits a LEB Or –cinc a Palència i un a Tenerife, Melilla, Navarra i Clavijo–. L’Alacant va contractar Pedro Llompart i va comunicar al jugador que no tenia la intenció de renovar-lo, però ell encara mantenia l’esperança de jugar al club de la seva ciutat, el Bàsquet Girona, però mai va arribar una oferta formal. “La meva parella treballa a Alemanya i finalment vaig començar a buscar algun equip per la zona i el Grevenbroich és el que més s’adequava a les meves circumstàncies. Podré fer el que m’agrada, que és jugar a bàsquet, i que em paguin, que també és important.”

Quique Garrido ja havia viscut una experiència fora de les competicions FEB, el 2015, quan va acceptar una oferta del Ferroviário da Beira (Moçambic) per reforçar-lo en la recta final del curs, amb el tècnic Luis López, amb el qual havia coincidit en dos equips de l’EBA, l’Archena i l’Aridane.

SEGONA PART

Angelats ja va jugar en la segona divisió alemanya el curs 2015/16 al Licher
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)