Eurolliga

L’agenda i la globalització

Bàsquet. L’Spar Citylift continua pendent de tancar la que ja és la millor plantilla que ha tingut mai amb una interior, i el seu fitxatge estel·lar, Sonja Petrovic, serà intervinguda d’un genoll

L’Spar Citylift va tancar l’equip del 2019/20 abans de Sant Joan amb la sèrbia Tijana Ajdukovic (1,97 m, 1991). Quinze dies després, l’acord de desvinculació entre l’Uni i Nádia Colhado –havia renovat a l’abril, un cop intervinguda del canell–, tornava a deixar el campió de lliga sense un element en la millor plantilla de les deu en la màxima categoria. Des de llavors, la direcció esportiva continua pendent de cobrir el lloc de la brasilera, que va fitxar pel Flammes Carolo la mateixa setmana de juliol quan ja jugava al Brasil amb el Campinas (10 punts i 5 rebots de mitjana), amb el qual disputarà la final; des de divendres. L’equip comença la pretemporada el 28 d’agost i, de les cares noves, s’esperen Magali Mendy, María Araújo i Tijana Ajdukovic.

Petrovic, a la tardor

L’MVP de l’Eurolliga el 2018 i fitxatge estel·lar de l’estiu al mercat europeu serà intervinguda en les pròximes hores d’un genoll. Un pas per la sala d’operacions que, amb la seva recuperació –encara ha de decidir quina part farà a Belgrad i quina a Girona–, no permetrà veure Sonja Petrovic en acció fins després de fires. La finestra FIBA fa que les competicions s’aturin al novembre i que, en el cas de la lliga, no hi hagi partits entre el 10 (Spar Citylift-Gernika) i el 22 de novembre (Al Qázeres-Uni). En l’Eurolliga, la tornada del parèntesi és molt significativa perquè, el dia 27, és el Dynamo de Kursk de Marta Xargay, l’exequip de Petrovic, el que visita Fontajau.

Sykes, a l’estiu?

Brittney Sykes és l’altra cara de la moneda. La baixa de Colhado, amb passaport brasiler, deixa Elonu i la nord-americana com a extracomunitàries a l’Eurolliga. Sykes va ser inclosa en una primera llista de 32 jugadores en el camí cap a Tòquio (els EUA hi buscaran el seu setè or seguit). L’AmeriCup de Puerto Rico, del 22 al 29 de setembre, podria condicionar l’arribada de l’anotadora a Girona. Igual que les de Jewell Loyd i Tiffany Hayes a Salamanca. La WNBA estarà llavors en les semifinals –el play-off comença l’11 de setembre i es podria allargar fins al 10 d’octubre– i les Atlanta Dream acaben el 8 de setembre. Que Sykes entri en la convocatòria és poc probable, segons ha dit el seu representant al club gironí: menys les jugadores dels quatre millors equips, totes estaran sense competir. Si no va a Puerto Rico, doncs, Sykes podria ser a Fontajau quan es comencin a disputar els títols (lliga catalana i supercopa, 15 i 22 de setembre).

Elonu, a Dakar

La que també s’assegura no veure cap partit a la grada des de l’adeu de Colhado és Adaora Elonu, que podria arribar algun dia tard. L’alera pivot nascuda a Houston té passaport nigerià i ahir va iniciar el camí cap al tercer or a l’Afrobasket (2015 i 17 abans) al Dakar, amb pallissa contra Algèria (75-26). Elonu, titular com Evelyn Akhator –cobreix el seu lloc a l’Avenida– i la jugadora de l’Uni en dues etapes Ify Ibekwe, va jugar poc en un partit sense història: 40-10 en el descans.

Al complet

Karlie Samuelson (1,83 m, 1995) tanca la plantilla de l’Avenida per al primer curs de les castellanes sense Eurolliga després de tretze edicions. La britànica juga la WNBA amb Los Angeles Sparks i, en el darrer Eurobasket –11 punts per partit–, va ser clau perquè la seva selecció acabés quarta. La temporada passada va jugar l’Eurolliga amb el Castors Braine (10 punts i 3 rebots). També té l’equip fet el Campus Promete, que torna a la lliga. Ho ha fet amb Leia Dongue, que amb passaport de Moçambic va poder jugar amb l’Uni 22 partits amb 7,3 punts i 5,3 rebotes en 17 minuts en les competicions FEB –com Elonu, a les FIBA és extracomunitària.

Dongue, que es trobarà amb la també campiona de lliga a Girona Vanessa Gidden, era l’última del campió de lliga sense equip. L’MVP Julia Reisingerova va fitxar de seguida pel València; Bea Sánchez, per l’Ensino, i el relleu de Colhado, cinc partits del play-off, Pierre-Louis; serà a Tenerife. A França, a més de Colhado, hi ha Keisha Hampton (Villeneuve) i Gabby Williams (BLMA).

LA DATA

28
d’agost
és el primer dia de feina de l’Spar Citylift, amb les absències de Sykes i Petrovic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)