Eurolliga

El pacient francès

Heurtel, l’MVP de la copa, és operat a Lió del trencament parcial del lligament patel·lar del genoll esquerre i s’estarà uns cinc mesos de baixa, una lesió de llarga durada que podria fer que el Barça fitxés un relleu

Quan encara falten unes setmanes perquè el Barça comenci la pretemporada el club i l’entrenador, Svestislav Pesic, ja tenen el primer maldecap sobre la taula. Frédéric Heurtel, que va renovar per dues temporades, s’estarà uns cinc mesos de baixa després d’operar-se ahir a Lió del trencament parcial del lligament patel·lar del genoll esquerre, una lesió que es va fer en un amistós amb la selecció francesa durant la fase de preparació per al mundial de la Xina. Després de venir a Barcelona a fer-se una revisió del genoll, el jugador va preferir operar-se al seu país amb un especialista que ja havia tractat altres jugadors de la selecció francesa.

Heurtel, MVP de les dues edicions de la copa que ha guanyat Pesic, es perdrà, a banda de la lliga catalana, el primer títol oficial del curs (9-11 de setembre), tota la primera volta de l’ACB i uns 19 partits de la fase regular de l’Eurolliga. Arribaria a temps, això sí, per a la copa, que es jugarà del 13 al 16 de febrer a Màlaga. Tot i que Pesic disposarà durant aquest temps de Kevin Pangos, Corey Higgins i Pau Ribas –expert en la posició de base–,l’exigència del calendari fa pensar que la direcció esportiva del club buscarà un substitut temporal durant mig any.

En tennis, el 2012, Rafa Nadal va tenir la mateixa lesió però no va passar per la sala d’operacions i va preferir un tractament conservador. També l’exjugador del Barça de futbol Ronaldo va viure un calvari en l’Inter de Milà després d’encadenar un trencament parcial del mateix lligament amb un trencament total.

Brandon Davis al rescat

Una solució podria venir amb Brandon Davies. No és que Pesic hagi pensat reconvertir el pivot nord-americà amb passaport ugandès en base, sinó que l’ACB ja ha fet saber al Barça que tota la documentació que ha aportat ha estat validada i que Davies serà considerat Cotonou des de l’inici de la lliga. En particular, la validació afectava la consideració de partits oficials dels que Davis ha jugat amb Uganda (98a en el rànquing FIBA), pertanyents a la fase de classificació de l’AfroCan –nova competició que s’alterna amb l’AfroBasket– que s’ha disputat aquest estiu i a la qual Uganda no va accedir. Amb Davies sense actuar en l’ACB com a nord-americà –en l’Eurolliga no hi ha restriccions– el Barça podria fitxar un base amb qualsevol passaport. Podria esperar, doncs, els descartaments de jugadors que hi hagi a les franquícies de l’NBA.

Virus FIBA

Heurtel no és l’única estrella que ha caigut en la preparació cap al mundial (31 d’agost-15 de setembre). El rus Alexei Shved i el serbi Milos Teodosic, per exemple, han tingut una fasciïtis plantar i tampoc jugaran a la Xina. Les setmanes anteriors també havien caigut de les respectives convocatòries Vesely (República Txeca) o Ben Simmons (Austràlia). Abans, per decisió pròpia i per precaució, Pau Gasol, Sergio Rodríguez i Nicola Mirotic també van comunicar a la federació espanyola que preferien descansar i no arriscar-se a tenir problemes físics.

LA DADA

19
Jornades.
Són les que es podria perdre de l’Eurolliga Heurtel per culpa de la lesió.

EL RELLEU

El Barça podria fitxar un jugador que no ocupi plaça d’estranger a l’ACB

Tres fitxatges per al Barça B de la LEB Plata

El Barça B ha confirmat la plantilla amb la qual afrontarà la nova temporada a la LEB Plata, després del descens de la temporada passada. Els jugadors clau i durant el curs 2018/19, Aleix Font i Atoume Diagne, han estat cedits, respectivament, al Bamberg (Alemanya) i al Llemotges (França). Juan Carlos Navarro, nou responsable del planter blaugrana, s’estrena en el càrrec amb un equip molt jove i amb tres incorporacions internacionals. Es tracta de l’elèctric base argentí Juani Marcos (Peñarol, 19 anys, 1,88 m), internacional júnior amb el seu país, amb el qual va ser el màxim anotador en l’últim mundial. És company de selecció i de generació de Bolmaro, escorta que ja va donar mostres del seu talent la temporada passada. En la posició de base també arriba el senegalès El Hadji Omar (20anys i 1,91 m). Prové de la Canary Basketball Academy de Tenerife i ja ha debutat amb la selecció absoluta del seu país. Per reforçar el joc interior de l’equip que dirigeix Diego Ocampo, el club ha anat al mercat francès per portar a Barcelona l’internacional júnior Quentin Goulmy (21 anys, 2,06 m). És un pivot que ja ha jugat en la màxima categoria del bàsquet francès a les files de l’Estrasburg, equip amb el qual va debutar en la Champions League de la FIBA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)