FEB

El primer dia a l’oficina per al Bàsquet Girona

Bàsquet. L’equip prepara des d’ahir el seu segon curs a la LEB Plata, que comença d’aquí a un mes

“Són cinc setmanes de pretemporada, un temps que valorem com a suficient per arribar bé a l’inici de la competició”, diu Àlex Formento, que ahir va començar la preparació del segon projecte del Bàsquet Girona a la LEB Plata, amb l’única absència del sostre de l’equip, Menno Dijkstra (1997, 2m13). L’holandès s’hi ha d’incorporar avui després dels seus compromisos amb la selecció.

El tècnic barceloní, que es va mostrar “engrescat, motivat i content d’estar a la feina de nou”, té encara la plantilla pendent de tancar. Sergi Costa i Robert Cosialls són per ara els dos únics jugadors que segueixen respecte al curs passat i, els fitxatges, Albert Sàbat, Gerard Sevillano, Max Esteban, Víctor Moreno i els extracomunitaris Anthony Cambo i Antonio Hester i Dijkstra. Tots menys l’holandès es van sotmetre ahir a les proves mèdiques i van fer una primera sessió a la pista annexa de Fontajau. “El vuitanta per cent de la plantilla és nova. Ara som un grup de jugadors i hem d’arribar a ser un equip”, diu el barceloní sobre l’objectiu inicial.

La continuïtat de Jordi Trias és encara un interrogant. “És un jugador extraordinari”, va dir Formento el juliol en la presentació del fitxatge estrella de l’equip, el base Albert Sàbat. “El club intentarà que sigui a la plantilla però tenim el màxim respecte per la decisió que prengui. Hi estem en contacte, la comunicació és fluida i sap que les portes del club les té obertes”, argumentava llavors l’entrenador i també director esportiu sobre el millor jugador de la categoria el curs passat, que va començar a mig mes de novembre.

Un, de moment

La primera edició del torneig Germans Cruz, dimecres de la setmana que ve (28 agost, 20.30 h) a Quart i amb entrada gratuïta, és per ara l’únic partit de preparació programat pels gironins, que disputaran com a mínim dos partits de la lliga catalana i que estan pendents de tancar un altre amistós. L’equip gironí a l’EBA ha fitxat aquest estiu els jugadors del Bàsquet Girona la temporada passada Xavi Costa i Pau Juscafresa.

La lliga comença d’aquí a un mes, el 21 de setembre a Fontajau contra el Menorca. Serà el tercer any que el Girona jugarà el seu primer partit a casa contra l’equip balear. A la lliga EBA va ser en la primera jornada i, la darrera temporada, en la segona després del debut a la categoria a Alacant, en una plaça que aquest curs és de LEB Or (57-61). El segon duel de lliga a casa per a l’equip d’Àlex Formento serà el 2 d’octubre, en l’única jornada entre setmana –és la tercera– contra el Benicarló.

UN AMISTÓS

El del 28 d’agost a la pista del Quart és per ara l’únic partit de preparació

LA PLANTILLA

Dues renovacions i set fitxatges fan que el club hagi de fer més moviments

La presentació del club, el 8 de setembre a Fontajau

La Lliga Catalana LEB compta aquest any, en la seva vintena edició, amb els sis equips del país que juguen la competició estatal, l’ICG Força Lleida a Or i l’Hospitalet, el Pardinyes Lleida, el Prat i el Barça; a més del Girona, a Plata. La competició té un format de dos grups de tres, que jugaran tots contra tots a una volta i amb els dos primers accedint a la final a quatre, el 14 i 15 de setembre. L’equip gironí jugarà contra l’Hospitalet, que el va derrotar el curs passat en la final de la competició de Plata –el campió accedia a l’or, amb Lleida, Barça i Prat–, el 8 de setembre a Fontajau (19 h) i, el dia 10 (21 h), a Barris Nord –l’equip del Llobregat haurà rebut els lleidatans el dia 5. El club aprofitarà aquest primer partit oficial a casa per presentar el seu primer equip i els de la base. També serà el primer partit amb les noves localitats obertes –a l’altre costat de la pista i a diferència del curs passat, només amb la grada darrere les banquetes amb accés al públic–, els aficionats que ho vulguin es podran fer socis i hi haurà venda del marxandatge oficial del Bàsquet Girona a preu exclusiu. La temporada passada el club va tenir 700 abonats i, en la presentació de la campanya per al segon curs a la LEB Plata, els responsables de l’entitat es van marcar l’objectiu de 1.200.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)