Més bàsquet

Bàsquet

La ruta de la seda

Udoh, Todoroviv i Séraphin són alguns dels jugadors que no s’han pogut resistir a la crida dels contractes milionaris de la lliga professional xinesa

Shanghai Sharks. Han fitxat aquest estiu Motiejunas i Nunnally, jugadors molt preuats a l’Eurolliga

La lliga professional xinesa de bàsquet, coneguda com a CBA –sigles que ens recorden l’antiga lliga dels Estats Units del mateix nom– no començarà fins al 26 d’octubre. Els equips, doncs, estan en plena fase de construcció i ofereixen suculents contractes a jugadors que han triomfat, sobretot, al vell continent. L’última gran estrella que ha acceptat una proposta milionària de l’Extrem Orient és el pivot Ekpe Udoh (2,08 m, 32 anys), MVP en la final a quatre de l’Eurolliga del 2017 amb el Fenerbahçe. Després de dues temporades amb un protagonisme limitat als Utah Jazz, s’ha estimat més els dòlars dels Beijing Ducks que no pas tornar a l’Eurolliga. El CSKA, el mateix Fenerbahçe i el Real Madrid buscaven un jugador de les seves característiques. A Beijing també hi ha Justin Hamilton, un dels grans pivots de la lliga ACB el 2016 (València) i que només va resistir un curs a l’NBA amb pocs minuts.

Marko Todorovic (2,08 m, 27 anys), un jugador amb una anomenada excepcional a Europa després d’un curs sensacional amb la Penya, jugarà al Tianjin Gold Lions per raons, s’entén, estrictament econòmiques. Li han ofert un contracte que ningú ha pogut igualar. També se’n va a l’aventura xinesa un altre pivot que podria ser dominant a l’Eurolliga, Kevin Séraphin (2,08 m i 29 anys). Tot i que no ha encaixat al Barça de Pesic, el seu currículum i el seu potencial podrien fer pensar que podria tenir al davant reptes més apassionants que no pas defensar els colors dels Xinjiang Flying Tigers, que van perdre l’última final de la CBA (4-0) contra els Guangdong Southern Tigers.

A la Xina cada equip pot disposar de només dos jugadors estrangers i per això es busquen figures contrastades i que marquin les diferències des del primer dia, com és el cas del pivot lituà Donatas Motiejunas (2,13 m, 28 anys, Spurs), que reforçarà els Shanghai Sharks, que s’ha convertit en el favorit del campionat 2019/20 després de fitxar com a segon estranger l’aler anotador James Nunnally (2,01 m, 29 anys), una de les figures de l’Olimpia de Milà a l’Eurolliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)