FEB

Faustine Parra, la segona

Bàsquet. L’occitana s’afegeix a Laura Méndez en les incorporacions del Citylift GEiEG Uni, que avui comença a entrenar-se, per al debut a la LF 2

El Citylift GEiEG Uni compta amb una segona incorporació per al debut a a la Lliga Femenina 2, que comença a preparar des d’aquest vespre: Faustine Parra (1,65 m, 2000). L’occitana arriba del TMB Basket (centre de formació de Tolosa), amb qui va debutar al primer equip en la Ligue 2 (tres partits). Parra havia fitxat per l’Ortès, de la tercera categoria francesa, però ve a Girona per motius acadèmics i s’afegeix a la base Laura Méndez –1,75 m, 2001, que prové del júnior del Cerdanyola–, que aquest estiu ha disputat l’europeu sub-18 i sub-20. Una llista, la d’altes, que deixa l’equip de Joan Pau Torralba amb nou peces i només dues interiors: Vane González i Laia Moya. Júlia Soler, Aina Martín, Núria Bagaria, Alba Comas i Janina Pairó són la resta que van pujar i continuaran a l’equip.

La filosofia

“La idea era seguir amb les mateixes perquè si quan vam pujar eren totes de la casa la gràcia era mirar de seguir amb jugadores que han jugat tota la vida al club”, afirma Torralba, que reconeix la joventut de la plantilla. “La Júlia Soler acaba de fer 18 anys i la Laura Méndez serà l’única que comença amb 17. La resta són de 18 i 19, i alguna de 24”, argumenta l’entrenador, mentalitzat a seguir la filosofia de club. “A mi també m’agrada entrenar un equip jove com aquests anys i al final un dia serà una i l’altre dia una altra. No tenim, com altres equips, jugadores determinants o americanes o estrangeres”, diu.

La preparació

“Córrer i ser sòlides darrere” és el patró que vol mantenir el tècnic amb uns conceptes que fa anys que treballa i que espera que els serveixin des de l’inici. “A la posició interior és on tindrem més mancances i ho haurem de suplir amb mecanismes defensius i mirar que no es noti, i en atac, aprofitar-ho, si som més ràpides i obrir la pista o córrer jugant les nostres cartes”, afirma Torralba sobre la manifesta inferioritat respecte als rivals en la categoria en què debutaran el 5 d’octubre a Navarra contra l’Ardoi.

El Citylift juga la lliga catalana LF 2 el 8 de setembre a casa amb el campió del 2018, el Barça CBS –l’endemà que les blaugrana juguin el primer amistós de l’Spar Citylift, a Camprodon–, i el 14 de setembre a Barcelona amb el Lima Horta. És una primera fase en què els dos millors accedeixen a la final a quatre (dies 28 i 29). El 21 de setembre a Mataró, les maresmenques reconeixeran Carme Famadas i les seves companyes campiones de lliga el 1972, i Rosó Buch i Núria Martínez, amb un partit entre les locals –subcampiones de lliga catalana LF2 fa un any– i el GEiEG Uni. La preparació inclou un altre amistós, amb el Lima, amb data i lloc pendents de tancar.

Les vinculades

Núria Bagaria (2), Aina Martín (10), Laia Moya (6) i Júlia Soler (4) són les aparicions de les jugadores que seguiran al Citylift GEiEG Uni en la Lliga Femenina, el curs passat –Cissé (4) i Belén González (2) també ho van fer–. Martín (4) Bagaria (2), Soler i Moya (1) també van jugar a Europa. “L’any passat hi havia l’Aina, la Núria Bagaria... I la dinàmica serà la mateixa: quan l’Èric ho necessiti podrà estirar jugadores tranquil·lament i ja està establert així”, diu l’entrenador grupista sobre la vinculació amb el campió de lliga, que pot inscriure quatre vinculades si tenen menys de 22 anys. “Les jugadores ho aprofiten molt bé: és un màster, anar als entrenaments i partits, i com més jugadores hi puguin anar... L’objectiu és formar perquè puguin arribar al primer equip”, sentencia Torralba.

LA DADA

4
jugadores
van jugar a l’Spar Citylift el curs 2018/19 a la LF i a Europa: Bagaria, Martín, Moya i Soler
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)