FCBQ

Kuric els porta a la final

Bàsquet. Una cistella de l’escorta nord-americà Kyle Kuric a quatre segons del final classifica el Barça, obligat a remuntar després que la Penya li passés per sobre en el tercer quart

JOVENTUT 85 BARÇA 87

JOVENTUT:Busquets, Prepelic (19), Zisis (11), Omic (6), Harangody (13) –cinc inical–, Dimitrijevic (12), López-Arostegui (12), Kanter (7), Parrado, Ventura (5), Zagars i Birgander. 12/30 triples (3 Prepelic, 3 López Arostegui, 2 Dimitrijevic, 1 Zisis, 1 Ventura). 13/17 tirs lliures. 30 rebots (5 Kanter). 17 assistències (7 Zisis). 80 valoració (18 Prepelic).BARÇA:Smits (10), Abrines (9), Higgins, Bolmaro (8), Tomic (5) –cinc inicial–, Davies (9), Hanga (6), Sergi Martínez (6), Kuric (18) i Mirotic (16). 8/18 triples (3 Smits, 2 Kuric, 2 Mirotic, 1 Abrines). 37 rebots (7 Abrines). 19 assistències (4 Hanga). 87 valoració (22 Kuric).PARCIALS:21-21, 46-50, 76-71 i 85-87.

El Barça buscarà la revenja de la final de la lliga catalana del 2018 contra el MoraBanc després que ahir superés el Joventut en un partidàs que va acabar amb un final d’infart que va resoldre Kuric amb un llançament en suspensió a 4 segons del final. En l’acció següent els badalonins van perdre la pilota. El Joventut va enamorar la sea afició del Palau Olímpic amb un tercer quart per emmarcar (30-21) però el Barça va saber reaccionar primer amb Sergi Martínez canviant la dinàmica en defensa i en l’últim quart amb Baron Davies imposant la seva força a les dues cistelles.

El partit va començar amb un ritme trepidant. Bolmaro se les va tenir amb el veterà Zisis, que va aprofitar la inexperiència del base argentí per fer-li un petit clínic en els primers minuts. Amb tot, els blaugrana van fer valer ja en el primer quart el seu arsenal exterior amb triples d’Abrines, Smits (2 de 2) i Mirotic. Els badalonins no es van deixar impressionar pel potencial del rival i van respondre amb molta lluita sota els cèrcols, sobretot de Kanter, però també amb encert en atac tot i que el Barça lligava en curt Prepelic (cap punt en el primer quart). Higgins va haver de marxar al vestidor per un cop al llavi i ja no va jugar més. Birgander va saltar a la pista nou mesos després.

El segon quart va ser tot un regal per als aficionats. Només començar, Dimitrijevic va clavar un tiple i la resposta del Barça va ser un 0-8 (27-29) amb triples de Mirotic i Kuric en transició i una penetració de Hanga, jugant de base. Els badalonins van capgirar la situació amb triples de Zisis (9 punts) i Ventura. Després, finalment, es va afegir a la festa Prepelic amb un dos més un i el seu primer triple (36-35). Smits va respondre un altre cop des dels 6,75 m. Era el setè triple dels blaugrana de nou intents. Els últims minuts es van convertit en un meravellós, intercanvi de cistelles per als espectadors, intercanvi de cistelles amb protagonisme especial per a Kuric (11 punts en el segon quart) i Omic.

Xou verd-i-negre

La Penya va ser un tifó en el tercer quart que va provocar la primera gran escridassada de Pesic de la temporada. Dimitrijevic, Zisis, Prepelic, Harangody i López Arostegui van convertir el partit en un festiva del triples i cistelles exteriors que va deixar el Barça tocat (67-58). Va haver de saltar a la pista Sergi Martínez, sis punts gairebé seguits, per aturar l’hemorràgia.

En l’últim quart, la Penya es va quedar sense bales a les pistoles i el Barça, gens encertat tampoc, va anar retallant punt a punt sobretot per l’aparició de Davies, un terratrèmol sota les dues anelles, clavant taps, pescant rebots i fent una esmaixada espectacular gairebé decisiva (82-85) abans de marxar amb cinc faltes personals. Una cistella de Harangody i un tir lliure de López-Aróstegui van igualar el partit (85-85) abans que Kuric clavés el tir definitiu en una gran suspensió.

LA XIFRA

30-21
Parcial.
El tercer quart va estar a un de provocar un atac de nervis a Pesic pel festival ofensiu dels locals

Avui, el Prat Joventut-Barça B de la LEB

Si ahir van jugar la Penya i el Barça, aquest vespre al pavelló Joan Busquets (21 h) es disputarà la segona jornada de la lliga catalana, en què jugarà el vinculat de la Penya, el Prat Joventut, i el Barça B. El filial blaugrana va haver d’ajornar el seu partit contra el Pardinyes per la mort del pare del jugador Pau Tendero.