Eurolliga

Més que un amistós

Bàsquet. L’Spar Citylift juga a Palamós contra el BLMA Montpeller, el seu botxí en l’Eurocopa, l’últim partit de preparació abans del duel de la lliga catalana de diumenge a la Seu

El BLMA Montpeller és un equip que ja anirà històricament lligat a l’Spar Citylift, ja que va ser el que el va fer fora en les primeres semifinals europees de la història del club gironí. Avui es veuran les cares en un escenari ben diferent, a Palamós (20h), i en plena pretemporada dels dos equips, que encara tenen baixes rellevants. “És un rival de nivell de l’Eurolliga i, per tant, és una prova important per veure com avança la pretemporada i com les jugadores van agafant càrrega, intensitat i confiança”, explica Èric Suris, abans del partit d’aquest vespre.

Sense Gabby Williams

L’equip occità arriba a Palamós sense les seves dues millors jugadores. El seu gran fitxatge, Gabby Williams, decisiva en el títol de lliga de l’Spar Citylift, està jugant les semifinals de la WNBA amb les Sky de Chicago, i l’australiana Sami Whitecomb –un malson en les semifinals de l’Eurocopa– ho fa amb les Seattle Storm. L’altre gran fitxatge de l’equip de la lliga francesa, que tornarà a jugar l’Eurocopa, és la jugadora de Zimbàbue Stephanie Mavunga (24 anys, 1m91), que sí que està fent la pretemporada després que el seu equip a la WNBA, les Fever d’Indiana, no accedís a la lluita pel títol.

Sense notícies de Sykes

Per les gironines és coneguda l’absència de Petrovic i el club espera amb candeletes l’arribada de Sykes, que ja ha acabat la seva participació en la lliga professional del seu país, però que està pendent d’una possible convocatòria amb la selecció dels EUA. “És un inconvenient no saber quan arribarà. No ens ajuda a la planificació, però ara mateix només a la federació del seu país deuen saber si Sykes serà convocada o serà alliberada”, assenyala Surís, que ha incorporat aquests dies les campiones d’Europa sub-18, Júlia Soler, Laura Méndez i Laia Moya. “Per nosaltres i el GEiEG és un orgull que aquestes jugadores conquerissin aquest títol i que ho fessin contra països amb molta més tradició en aquesta modalitat. Han arribat amb molta energia i ens ajuden molt en el treball diari.

El partit d’avui és una altra bona oportunitat per veure les noves jugadores de l’equip gironí que sí que estan disponibles, María Araujo, Elonu, Mendy, Ajdukovic i Coulibaly. El rival, tot i les baixes, no tindrà res a veure amb el Barça CBS, que dissabte a Camprodon, en el primer test de la pretemporada, va caure per 93-39.

LA PRÈVIA

Estem a la meitat de la pretemporada i hem de continuar entrenant els mecanismes del nostre joc
El Montpeller és un equip que té nivell d’Eurolliga i, per tant, aquesta ja és una prova important
Èric Surís
Entrenador de l’Spar Citylift

El club ja supera els 1.400 abonats

L’Spar Citylift continua la seva campanya d’abonaments per mirar de superar per primer cop en la història del club la xifra de 2.000 abonats aprofitant el reclam de l’Eurolliga i dels nous fitxatges. Els abonats, a més, podran accedir a la final de la Supercopa espanyola contra el Perfumerías Avenida a Fontajau (dia 22) amb una entrada molt més econòmica (8 euros) que no pas la general (20 euros). També ven per internet la samarreta de la nova temporada, que acredita l’equip com a campió de la lliga 2018/19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)