FEB

El salt inicial de l’ambició

Bàsquet. Inici del segon curs a la LEB Plata per al Girona contra un dels millors de la lliga, el Menorca, a Fontajau (20 h) i amb Marc Gasol a la llotja

El segon projecte del Bàsquet Girona a la LEB Plata comença aquest vespre (20 h) amb la presència del seu president, Marc Gasol, a la llotja, tot just una setmana després de guanyar el seu segon mundial. Ho fa contra el Menorca, el primer rival a casa dels gironins des que tenen sènior –fa dos anys a EBA i en fa un, en la jornada 2.

“Veig l’equip amb moltes ganes de començar i fer un gran partit. És un repte tan apassionant”, diu Àlex Formento, l’entrenador de l’equip des del salt inicial després de fer-se’n càrrec a final del curs passat en la fase per l’ascens. No hi era el Menorca, que jugava per la permanència i que ha fet una revolució a la plantilla amb sis cares noves que el situen com a clar aspirant a pujar a la LEB Or. També hi ha hagut canvis a Girona, amb només Sergi Costa i Robert Cosialls renovats i Albert Sàbat com a fitxatge estel·lar. “Han fitxat Urko Otegui i Alberto Corbacho, no els descobrirà ningú”, diu Formento sobre els referents que té avui al davant, tots dos amb passat ACB.

750 triples

Girona i Menorca han estat els protagonistes del mercat d’estiu per haver fitxat jugadors que la temporada passada eren a la lliga Endesa: Albert Sàbat (Obradoiro) i Alberto Corbacho (Guipúscoa). Companys a Galícia fa dos anys, són dos dels canells més letals del bàsquet estatal i, entre tots dos, han encistellat 750 triples en l’ACB, 223 el base de Llagostera en set temporades, entre Girona, Badalona i Santiago, i 527 l’aler de Mallorca en vuit, a Galícia i el País Basc (Vitòria i Sant Sebastià). Fontajau ja va poder comprovar l’ambició del Girona en la Lliga Catalana contra l’Hospitalet, amb un ruixat de triples (14) protagonitzats per Esteban (5), Sàbat i Moreno (4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)