FEB

ANTONIO HESTER

PIVOT BÀSQUET GIRONA

“Volem fer alguna cosa gran”

“Pel que he pogut veure dins i fora de la pista, pot ser un any especial. M’agrada ajudar l’equip a ser més fort”

“El felicito per haver estat campió de l’NBA i del campionat del món, serà tot un orgull tenir-lo aquí”

Tenim jugadors molt bons a fora i és molt fàcil, per a mi, jugar a dins. Hi encaixo molt i m’agrada, l’equip que estem fent

El segon projecte del Bàsquet Girona a LEB Plata té en Antonio Hester (Miami, 1990) la seva referència interior. Un perfil atlètic que l’equip no tenia el curs passat i contra el qual s’estavellava cada dos per tres. Finlàndia, Islàndia, Panamà, el Perú, Suïssa o la lliga que comença avui, a Tarragona, són els anteriors destins de l’aler pivot (1,98 m) fora dels EUA, d’on va sortir amb 22 anys i on ha crescut al costat d’un jugador de referència: Pete Mickael.

Ganes de començar, ja? Un primer rival de molta exigència.
Volem demostrar qui som, amb la identitat que hem treballat tota aquesta pretemporada, tenim un pla de partit i jugadors molt bons per dur-lo a terme, contra un rival amb experiència i molt complet. Volem guanyar sempre, fer alguna cosa gran: és l’objectiu d’aquesta temporada.
Torna a Catalunya després del 2014/15 a Tarragona. Com recorda aquell any, comparat amb el que ha vist aquí fins ara.
Va estar bé, vaig gaudir-lo: una ciutat molt acollidora. L’ambient era bo i diferent al d’aquí, hi tenia bons amics. I a Girona hi ha més química i pel que he pogut veure, dins i fora la pista, pot ser un any especial, aquest.
Surt dels EUA amb 22 anys... Quin munt d’experiències.
Encara que fos lluny de casa, en un altre ambient i un context molt diferent perquè la gent, la cultura o la llengua era tot nou per a mi, la primera experiència la vaig gaudir molt.
Ha passat per molts equips. Es veu capaç de repetir? I aquí?
Tot és possible, tinc una família amb una dona i un fill als Estats Units. Com a home, marit i pare saps què és, el primer. Perquè la meva dona torna a estudiar, el meu fill està creixent i començarà a l’escola. Estar amb ells! Costa, amb família, parlar del futur, però m’encanta la cultura i la manera de fer d’aquí. Tant de bo hi pogués estar molts anys, però és una resposta complicada: hi estic molt bé però tinc la dependència familiar.
Com va anar, el seu fitxatge: Àlex Formento, Marc Gasol, l’agent?
Hi ha diversos noms. Ernie Cambo, Pete Mickael, Marc Gasol... Eric és el pare de l’Anthony [l’aler que va fitxar també el Girona i marxa la primera setmana per motius personals] que ens coneixem i venim amb el mateix vol. Amb en Pete el conec de fa anys, entrenava amb ell des que va tornar del Barça i va anar a jugar a Puerto Rico. I des de llavors que coincidíem; n’he après molt. Ara és scouter. a l’NBA i parla amb en Marc Gasol.
El primer partit, sap que tindrà el president a la llotja. Anell en l’NBA i or en el mundial. Pressió?
Què dius? M’encanta! El felicito per haver estat campió de l’NBA i també per haver guanyat el campionat del món, dues competicions tan diferents i en què ha pogut estar el més amunt. No hi ha cap mena de pressió, està fent una gran carrera, en Marc, i això és bàsquet. M’he trobat en situacions molt diverses, i al final això és el que m’alimenta, aquest tipus de pressió per competir. Serà tot un orgull tenir-lo a aquí.
L’equip, pel que hem vist fins ara, es basa en el tir exterior i la seva força a dins. Ho veu així?
M’encanta. Tenim jugadors molt bons a fora com l’Albert [Sàbat], en Max [Esteban] o en Víctor [Sevillano], i és molt fàcil per a mi jugar a dins amb ells a fora. Hi encaixo molt i m’agrada l’equip que estem construint.
La temporada passada el Girona patia molt contra jugadors com vostè. Sap, per això, que els seus rivals es focalitzaran en els tiradors i la seva figura...
Ja m’està bé, m’hi he trobat al llarg de la meva carrera, i el que m’agrada és ajudar l’equip a ser més fort, desenvolupar-se i ser millor. No em preocupa gens, m’agrada que se centrin en mi.
Menno Dijkstra i Mor Niang, els cincs, són molt diferents de vostè. Li servirà, per al seu joc?
En Menno està en el seu primer any com a professional i m’agrada tenir-lo al costat, en l’equip. Ell i en Mor són jugadors alts que et permeten tenir diferents peces al tauler. A l’equip també l’ajuda, tenir aquestes variants. Menno és més gran, juga amb pilota i té més habilitat en moviments. Pot sortir fora i no només llançar. Mor és més atlètic.
Ara que fa unes setmanes que és aquí, com veu el club i el seu entorn? En la lliga catalana es va posar l’afició a la butxaca ja.
Els aficionats el dia de l’Hospitalet mateix ens van estar donant suport en tot moment: vam fer una bona pinya. Si estan sempre al nostre costat, segur que podrem créixer en l’aspecte esportiu i assolir grans objectius junts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)