ACB

Mirotic, a Madrid de blaugrana

L’estrella del Barça torna al Wizink Center, on va ser un ídol vestit de blanc, a guanyar el títol

València, primer obstacle; l’altre duel, Madrid-Fuenlabrada

L’ACB va aixecar ahir el teló amb la presentació de la lliga, que arrencarà dimarts vinent amb el Baxi Manresa-Unicaja al Nou Congost. En representació dels catalans hi havia Pierre Oriola (Barça), Eulis Báez (Baxi Manresa), Albert Ventura (Joventut) i Moussa Diagné (MoraBanc). Però abans es jugarà el primer títol ACB amb la disputa de la supercopa. El principal atractiu serà veure Mirotic, la nova estrella del Barça, vestint de blaugrana al Wizink Center de Madrid, on va ser durant tant temps un ídol.

La primera semifinal la disputaran els de Pesic (18:30 h #Vamos) contra un reforçat València en el seu retorn a l’Eurolliga. El tècnic de Tàrrega, Jaume Ponsarnau, tindrà una plantilla de primer nivell amb les incorporacions de Quino Colom, Brock Motum, Jordan Loyd, Maurice Ndour i Vanja Marinkovic. A tots ells se sumen homes com ara Dubljevic, San Emeterio, Van Rossom, Abalde, Labeyrie, Tobey, Vives, Sastre i Doornekamp. En la història de la competició s’han vist les cares dues vegades –final del 2010 i semifinals del 2012– i en totes dues va guanyar el Barça.

Abrines queda fora

A banda de la baixa ja coneguda de Pau Ribas per lesió, qui tampoc serà en la supercopa és un dels grans fitxatges de l’estiu, Àlex Abrines. El mallorquí va quedar ahir fora de la convocatòria per sorpresa perquè, tot i que Pesic havia de deixar fora un dels 13 jugadors –no es pot fer canvi per la final–, el tècnic serbi va decidir que fos Abrines qui no jugués. No té cap problema de cap tipus.

D’altra banda, a les nou del vespre entraran en escena el Madrid i el teòric amfitrió, el Fuenlabrada –que va quedar millor classificat de la comunitat madrilenya al darrere dels blancs–. El Fuenlabrada és el pitjor equip de la pretemporada perquè no ha guanyat cap dels quatre partits que ha disputat contra Múrcia, Tenerife, dos cops, i Gran Canària.

Els de Jota Cuspinera es trobaran amb un Madrid amb cinc medallistes en les seves files –Rudy, Laprovittola, Campazzo, Deck i Llull– amb el debut oficial de l’exbase de la Penya. El duel sembla totalment favorable als de Pablo Laso.

PRÈVIA

Delaney ha de treballar molt dur físicament perquè el seu joc depèn en bona part de com estigui físicament
Svetislav Pesic
Estem a punt per al pròxim repte, hem treballat molt i serà bo provar-nos contra un gran equip com és el València
Brandon Davies
Estem en una dinàmica de partits millor que la resta i és una cosa que hem d’aprofitar tant jo com Oriola i així ho farem
Víctor Claver

L’anècdota de Laso i les apostes

Una de les anècdotes de la prèvia va tenir lloc ahir en la roda de premsa de Pablo Laso quan va assegurar que, tot i que les apostes assenyalen el Barça com a favorit, sense ser conscient que darrere tenia Betfair, que patrocina el Madrid, va dir: “M’importa bastant poc el que diguin les cases d’apostes perquè no aposto i no m’interessa tot això.” A Florentino Pérez no li deu haver fet gaire gràcia.

Ribas es lesiona i no jugarà

El badaloní, campió del món amb Espanya, serà una baixa important per culpa d’unes molèsties musculars que té a la cuixa esquerra. De moment no se sap el temps de baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)