FEB

El Girona estrena amb triomf (69-60) amb Marc Gasol a la llotja

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha començat la lliga amb una victòria contra l’Hestia Menorca en el primer partit que Marc Gasol ha pogut presidir des de la llotja a la LEB Plata. Abans del duel, Gasol, campió del món fa sis dies a la Xina, s’ha mostrat convençut que tenen millor plantilla que la temporada passada. “Es més curta però de més nivell.”

Els jugadors han fet un esforç per donar-li la raó i se n’han sortit contra un rival que ha semblat inferior en totes les facetes del joc. Un parcial de 13-3, obert per Sàbat, ha marcat la resta del matx. Els gironins, amb Hester (17 punts i 12 rebots) immens sota els cèrcols, han dut sempre la iniciativa amb un joc equilibrat entre els tis exteriors de Moreno, el mateix Sàbat i Sergi Costa i el joc interior on l’holandès Dijkstra no només ha fet valer la seva alçada sinó que ha clavat dos triples seguits en el segon quart que han aturat el primer intent de remuntada dels visitants. En el tercer, en els minuts de millor joc dels gironins, la grada jove fins i tot s’ha atrevit amb un “que boti en Marc, que boti en Marc” mirant cap a la llotja.