FEB

L’Spar Citylift guanya l’Avenida (82-80) i la supercopa es queda a Girona

Bàsquet.

L’Spar Citylift ha superat l’Avenida i suma el seu quart títol FEB, la segona supercopa, en el desè curs a la màxima categoria. Un partit més emocionant que bo, amb l’Uni dominant des de l’inici i sabent patir al final a l’espera que les jugadores de referència dels dos equips s’hi incorporin. Això promet...

El to de Mima

Miguel Ángel Ortega ha aturat el partit a 3:36 per acabar el primer quart, amb 12-3 al marcador i després de la segona de Vilaró, autora de la única cistella del seu equip fins llavors (5-3), en atac sobre Mendy. La francesa, que havia fallat els seus primers tres tirs, ha fet el 8-3 al límit de la possessió de 6,75 m i després que Elonu obrís la llauna, també de tres (a 8:22 sense moure els peus rebuda la pilota) i assistida per Laia (5-0). Però el to l’ha marcat Coulibaly, substituïda sense aire per Ajdukovic quan Ortega ja feia el triple canvi donant entrada a Sílvia Domínguez. La maliana les tocava totes (11-5 rebots al primer quart, amb 5-4 sota el cèrcol castellà) i intimidava les interiors castellanes. Ella i Mendy, que tants cops havien patit l’Avenida, i Elonu jugant també al perímetre –9 punts al primer quart amb 13 de valoració i establint la màxima d’11 amb el 14-3 que completava el 9-0 de parcial– s’han reivindicat en un primer quart que s’ha fet llarg per a les gironines amb Palau a la banqueta –dues faltes seguides de Rosó– i el triple de Samuelson (20-12) al límit del temps.

La maliana amb passaport francès ha deixat estabornida a terra –tindrà problemes amb els arbitres, segur– Hayes i ha fet un 2+1 després a l’altra cistella (23-14).

Cop de triple

Hayes, companya de Sykes i Cazorla a la WNBA, ha fet el 23-16 de contraatac i, un altre triple canvi d’Ortega per posar les seves dues bases juntes ha capgirat el duel. Cazorla ha fet dos triples seguits (24-22), l’ha respost Araújo (27-22) i Domínguez hi ha replicat, també de 6,75 m. Dues faltes seguides de Mendy sobre Domínguez, dubtoses com a mínim, han encès Fontajau i han permès Avenida empatar (27). Coulbaly, a la babalà, encara hi ha dit la seva (29-27) i, quan Elonu ha tornat de 3 minuts i mig asseguda, l’Uni s’ha refet: 31-28 suspensió de Laia i 33-30 Oma assistida per la capitana de la selecció nigeriana i 36-32. Vilaró, amb el seu segon triple, en transició, ha donat el primer avantatge a l’Avenida (36-37) a 48 segons per la mitja part i, Araújo també de lluny, ha respost al següent atac (39-37) abans que Hayes empatés a 39 amb el seu vuitè punt tots al segon quart– per marxar als vestidors amb empat als electrònics.

Més

Coulibaly ha tornat a imposar la seva presència darrere a l’inici del tercer quart. I davant fent petita Vitola (47-46), desesperada. L’Uni patia en estàtic –4 punts seguits d’Elonu i dos d’Oma (45-41) des de la fortalesa darrere que només Hayes de tres superava (45-44). Amb la letona enrabiada a la banqueta, Mima ha fet quatre punts més (51-46) abans de demanar a crits el canvi amb dues pilotes perdudes després. Èric Surís ha demanat temps mort a 3:20 i amb Cazorla posant Avenida per davant, fàcil i després de cinc punts de Hayes amb el seu segon triple al tercer quart (51-51).

El canvi finalment ha estat de Laia –error sota l’anella i tercera falta després– mentre la maliana, encara, saltava per sobre una publicitat en la lluita per un rebot que, és clar, havia estat d’ella (8).

Fontajau l’ha ovacionat, a 1:28 pel tercer quart i quan ha marxat amb la tercera falta i després de fer el 56-55 en contraatac després de recuperació (12 punts, 8 rebots, 3 recuperacions i 23 de valoració...).

Rosó en suspensió (54-55) i de tres (59-57) s’ha enfilat a l’onada, que ha estat a punt de convertir-se en tsunami quan ha assistit Oma per darrere l’esquena al contraatac i la vallesana ha fallat. La capitana, amb tot, ha fet aixecat el pavelló amb el 63-58 a cistella passada que tancava el tercer quart.

Ganes de decibels

El volum ha pujat del tot al darrer quart. Mendy ha fet el seu segon triple a la primera que tocava (70-62) després d’un duel Elounu Hayes –taules–. Rosó havia estirat el marge (67-60) però una pèrdua amb antiesportiva ha permès Vtiola ajustar el marcador (70-66). Fins que ha tornat Coulibaly, que l’ha intimidat i després ha fet el 72-68. La letona sí li ha tret la quarta i, amb Elonu al banc, Sílvia empatava a 72 abans que Mendy hi insistís, de tres (75-72) a menys de cinc pel final. Fontajau ha celebrat el temps mort d’Ortega, a la cistella de Coulbaly assistida per Laia (77-72).

Coulbaly ha fet la cinquena a 3:43 (16, 8 i 25) sobre Domínguez, que acabava de fer la segona d’Avenida al darrer quart a l’altre costat i amb 1/2 ha fet el 77-75. Palau ha trobat després Ajdukovic a dins (79-77) per respondre la continuació de Gil.

Cazorla i Mendy de tir lliure (1/2) han deixat el 80-78 a 42 segons i abans que Laia visités el 4,60 m amb les castellanes per fi en bonus i Fontajau en mode rave. Palau ha repetit el 1/2 i Ajdukovic ha palmejat de nou però Mendy ha fallat i Gil no (81-80) a 17.8.

Avenida ha dut Rosó al tir lliure (0/2) i Hayes ha fallat la pilota que valia un títol, en una entrada en rebot de la qual ha estat per Ajdukovic. Amb 1.9, la sèrbia ha fet el primer (82-80) i ha fallat el segon, a consciència. Domínguez, de cullera i des del seu triple ho ha provat, sense èxit.