FEB

Les dues torres de Mali, cara a cara a Saragossa

Bàsquet. Meiya Tirera (València) i Mima Coulibaly (Spar Citylift), que van portar la selecció del seu país a guanyar els Jocs Africans del 2015, es retrobaran cara a cara en la Lliga Femenina

El bàsquet a Mali ha viscut en l’última dècada els seus millors anys en un país en què l’esport professional és gairebé inexistent. Mima Coulibaly (30 anys, Spar Citylift) i Meiya Tirera (33 anys, València) en són en part responsables. Plegades han format una de les millors parelles de pivots africanes. Fa deu anys van portar l’equip a la final del campionat africà. Mali, a més, va ser bronze el 2011 i el 2017 i va guanyar la final dels Jocs Africans del 2015 amb les dues pivots marcant territori sota les anelles.

Demà, en l’Open Day de Saragossa, es veuran les cares (12.30 h, Teledeporte) sobre el parquet per segona vegada. En l’Uni-Cadí de la segona volta de la temporada 2016/17 ho van fer per primer cop amb Tirera fent de les seves (22 punts i 7 rebots) mentre que Coulibaly, que havia arribat a mitja temporada, va tenir un rol més discret (10 punts i 4 rebots).

Ara la pivot de l’Uni torna a ser referent en l’equip. Ho va demostrar en la supercopa de diumenge contra l’Avenida amb un esforç que la va deixar literalment esgotada sobre la pista. La seva compatriota ha estat la segona màxima anotadora del València en la pretemporada (10,7 punts) i no ha patit, en minuts, l’arribada d’una altra de les pivots de referència de la Lliga Femenina, l’MVP de l’última final, Reisingerova. Tirera (1m87) és més baixa que Coulibaly (1m91) però també més versàtil, fet que li permet jugar de quatre. Tenen, amb tot, moltes armes en comú, començant pel seu físic poderós i la intimidació en defensa. La pivot valenciana és molt sòlida en atac. Ho va demostrar en el Cadí (12,9 punts i 5,5 rebots) i ho va refermar el curs passat (15,1 punts).

Olímpiques

A Girona la responsabilitat ofensiva de Coulibaly en atac serà més limitada en un equip amb jugadores com Elonu, Mendy, Sykes i, més endavant, Petrovic. Després d’aquell duel a Fontajau les dues pivots ja no s’han tornat a enfrontar perquè Coulibaly va fer les maletes cap a Turquia (Canik). Les experiències viscudes entre les dues, però, són difícils d’oblidar. Van formar part de la primera selecció de Mali de bàsquet que va jugar uns Jocs Olímpics (2008) i van participar també plegades en el campionat del món del 2010 a la República Txeca.

Núria Martínez, de visita

Núria Martínez, que continua el seu llarg procés de recuperació, va visitar ahir l’entrenament de les seves companyes, que li van lliurar el trofeu que li correspon també com a campiona de la supercopa espanyola 2019/20. Martínez, clau en la lliga del curs passat, serà baixa entre cinc i sis mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)