ACB

Victòria del Barça i primera gran exhibició de Mirotic (86-92)

Bàsquet.

El Barça s’ha estrenat a la lliga a la pista de l’Obradoiro amb una victòria treballada (86-92) amb protagonisme per a la nova estrella de l’equip, Mirotic, que ha acabat amb 27 punts, 5 rebots i 39 de valoració. L’equip de Pesic ha fet un partit irregular i ha hagut de resistir una pluja de triples en la segona part dels gallecs, que han arribat als minuts finals amb avantatge (76-75), just en el moment que ha aparegut el montenegrí per dictar sentència. Entre els nous, Delaney (8 punts i 6 assistències), Higgins (16 punts i 4 rebots) i Davies (11 punts i 9 rebots) també han fet un bon partit.

L’arrancada del Barça ha estat bona. Claver i Tomic s’han fet forts a sota i Mirotic ha clavat el seu primer triple ACB amb la samarreta blaugrana. Ben aviat, però, els gallecs han capgirat la dinàmica amb Kravic movent-se a gust en la zona del Barça (6 punts en el primer quart) i amb els triplistes Magee i Czerapowicz obrint la defensa blaugrana, molt agressiva però encara poc treballada (15-10). Sense Delaney, el joc del Barça s’ha empastifat amb errors als dos costats, però l’aparició de Davies ha donat un plus i ha mantingut el partit igualat (18-18).

En el segon quart Delaney ha fet la seva tercera falta i l’argentí Bolmaro ha debutat a l’ACB, però tampoc ell ha trobat el ritme adequat per frenar l’ímpetu dels gallecs, que a cops de triples han tingut el Barça, molt erràtic, a ratlla. L’aparició de Mirotic (18 punts i 24 de valoració al descans) ha canviat el color del duel. Un triple i una posterior esmaixada han capgirat el resultat (43-44) després de molts minuts nedant a contracorrent.

En l’inici del tercer quart el domini en el rebot del Barça ha estat devastador, en defensa i en atac, sobretot per part de Tomic. Dues cistelles seves han donat al Barça la màxima diferència (45-56). Però els locals no han tirat la tovallola i han tornat a la vida amb la seva millor arme, els triples. Entre el final del tercer quart i el principi del segon n’han clavat vuit gairebé de seguits sense resposta blaugrana, que s’han vist per sota en el marcador (76-75) quan començaven els minuts calents tot i l’encert de Higgins i Delaney.

Ha hagut de tornar a la pista Mirotic per posar ordre. Quatre tirs lliures del montenegrí i un tir en suspensió han portat la calma a la banqueta (78-85). L’últim intent de reacció local ja ha arribat tard.