ACB

Mirotic, arribar i moldre

Bàsquet. El montenegrí (27 punts i 39 de valoració) exerceix de líder del Barça des del minut 1 en la lliga i lidera els de Pesic en un triomf treballat amb minuts de qualitat de Higgins i Davies

Mirotic va lliurar ahir a l’ACB la seva carta de presentació rescatant el Barça d’una situació complicada en l’estrena de la lliga a la pista de l’Obradoiro. El montenegrí (27 punts, 5 rebots i 39 de valoració) va aparèixer sempre que l’equip el va necessitar, sobretot en els minuts finals quan una pluja de triples va permetre els locals remuntar 11 punts (76-75). No va estar sol, és clar. De fet, Higgins (16 punts i 4 rebots) i Davies (11 punts i 9 rebots) van demostrar sobradament el seu talent. Els de Pesic, això sí, van tenir problemes en el control del joc (13 pilotes perdudes) sobretot quan Delaney no va ser a la pista.

L’equip va arrancar bé. Claver i Tomic es van fer forts a sota i Mirotic va clavar el primer triple ACB amb la samarreta blaugrana. Ben aviat, però, els gallecs van portar el partit al seu terreny amb Kravic movent-se a gust en la zona del Barça (6 punts en el primer quart) i amb els triplistes Magee i Czerapowicz obrint la defensa blaugrana, molt agressiva però encara poc treballada (15-10). Sense Delaney, el joc del Barça es va empastifar amb errors als dos costats, però l’aparició de Davies va donar un plus, que va mantenir el partit igualat (18-18).

Just començar el segon quart, Delaney va fer la tercera falta i l’argentí Bolmaro va debutar a l’ACB, però ni ell, com tampoc Hanga, van trobar el ritme adequat per frenar l’ímpetu dels gallecs, que a cop de triples van mantenir el Barça a ratlla. Un triple i una esmaixada de Mirotic (18 punts i 24 de valoració en el descans) van posar el Barça al davant (43-44) després de mols minuts nedant a contracorrent.

En l’inici del tercer quart, el domini en el rebot del Barça va ser devastador sobretot per part de Tomic, molt ficat en el partit. Dues cistelles seves van donar al Barça la màxima diferència (45-56). Però els locals no van tirar la tovallola i van tornar a la vida amb la seva millor arme, els triples. Entre el final del tercer quart i el principi del segon van clavar-ne vuit gairebé de seguits sense resposta dels blaugrana, que es van veure per sota en el marcador (76-75) quan començaven els minuts calents, tot i l’encert i la grapa de Higgins i Delaney.

Va haver de tornar a la pista Mirotic per posar ordre. Quatre tirs lliures del montenegrí i un tir en suspensió van portar la calma a la banqueta (78-85). L’últim intent de reacció local ja va arribat massa tard.