ACB

Estrena dedicada a Sibilio

Bàsquet. ACB. El Barça aixeca el teló al Palau, on s’espera vibrar de valent amb els de Pesic aquest curs; blaugrana i Baskonia, exclubs del mític dominicà, mort a l’agost, li reten homenatge

13

anys

va jugar al Barça (1976-89))

El nou Barça de Mirotic, MVP de la primera jornada a l’ACB amb 39 de valoració a Santiago de Compostel·la, debuta aquesta tarda (18.30 h, #Vamos) al Palau Blaugrana contra el Baskonia, un equip que aterra amb els nous fitxatges Pierria Henry, Youssoupha Fall (2,21 m), Micheal Eric i Achille Polonara, però sense el lesionat Jayson Granger. Perasovic, que enguany compta com a ajudant amb l’exsegon entrenador del Barça Josep Maria Berrocal, va vèncer en la primera jornada de manera clara l’Estudiantes anotant més de 100 punts (105-82). El Barça i el Baskonia arrenquen la setmana vinent el seu camí cap a la dura Eurolliga i poder començar amb bon peu a l’ACB és clau per tenir coixí. Els blaugrana arriben davant els seus aficionats després de vèncer a la pista de l’Obradoiro. I el partit estarà marcat per l’homenatge que el Barça farà just abans de començar el partit, després de la presentació dels jugadors a Chicho Sibilio. El qui va ser un dels responsables del salt endavant de la secció de bàsquet al costat de Solozábal, Epi i Norris als anys vuitanta amb Aíto a la banqueta va morir el 10 d’agost als seixanta anys. El fet d’haver jugat també al Baskonia farà que els bascos se sumin a l’homenatge. De fet, al Buesa Arena ja li van fer un petit vídeo i minut de silenci en el primer partit. S’espera que hi siguin jugadors que havien jugat amb ell.

El Manresa descansa

El Baxi Manresa de Pedro Martínez , que ha perdut per lesió Ferrari, David Kravish i ja tenia fora de combat Yankuba Sima i Ryan Toolson, no jugarà aquest cap de setmana la segona jornada de l’ACB. Ho havien de fer a la pista del Burgos en el retrobament amb Joan Peñarroya, l’heroi del Nou Congost, però l’equip castellà disputa la segona eliminatòria de la Champions League contra el Kyiv. En l’anada va vèncer 83-86, que és la renda que haurà de defensar avui (19 h). El partit Burgos-Baxi Manresa es jugarà dimecres vinent (20.30 h).

Bolmaro no va amb el Barça B

El base argentí tornarà a ser convocat avui per Pesic i, com a mínim fins que no es recuperi Pau Ribas, a qui li queden un parell de setmanes, estarà en dinàmica del primer equip i deixarà de jugar amb el Barça B a la LEB Plata. De fet, el filial blaugrana va guanyar ahir contra l’Albacete (92-90) en la segona jornada de lliga amb un 0-8 final. El millor va ser Sergi Martínez amb 31 de valoració i Brancou (26). La presència de Bolmaro al primer equip no obligarà a deixar fora un jugador de la convocatòria però només cal dir-ho una hora abans perquè és del filial i no cal donar altes i baixes.

Mural en la seva memòria

Els aficionats que ho vulguin podran deixar el seu missatge en un mural instal·lat a la porta 4 del Palau Blaugrana. Hi és des d’ahir i avui també hi serà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)