ACB

Les ganes del Palau

Bàsquet. ACB. El Barça supera el Baskonia, en la pròrroga, i lliga el segon triomf en dos dies amb Davies com el més destacat (35 valoració)

El Barça va guanyar el seu primer partit de lliga divendres (19.30 h) a Santiago de Compostel·la (86-92) i, ahir en l’estrena a casa (18.30 h), lligava el segon triomf en un partit llarguíssim –pràcticament dues hores i mitja– i amb pròrroga.

Hanga, de base titular, va donar el ritme a l’equip de Pesic, mossegant a tot el camp i enllaçant un 11-0 que, després de la quarta pèrdua del Baskònia en menys de cinc minuts, permetia Claver esmaixar amb tres companys més al costat, al contraatac (16-4). Perasovic buscava el seu equip a la pista i, després de temps mort del croat, la màxima s’enfilava:19-6 Claver i 22-8 Mirotic. Hanga assistint Rambo Davies –el millor ahir amb 24 punts, 11 rebots i 35 de valoració– deixava els bascos entre les cordes, però les rotacions van donar vida a Shengelia per castigar la defensa d’Oriola i iniciar un 0-11 (24-11) que tancava ell mateix, en el segon quart de 4,60 m.

Delaney en suspensió i Kuric i Mirotic (31-24 de tres arribant amb bot i tirant) revifaven el Barça. Però sense direcció de joc, ni rebot (9-15 en el descans, 42-42), Youssoupha Fall (8 rebots i 2 taps) intimidava darrere i castigava davant (36-31). Shengelia donava el segon avantatge al Baskonia (40-42) després de fer ell mateix el 0-2 inicial i la màxima de tres a l’inici del tercer quart (42-45, triple). El senegalès (2,20 m, 1995) l’enfilava (47-53) mentre el Barça no trobava el cèrcol vitorià i el Baskonia obria forat (Janning, 53-61 de tres) amb una carta de tir blaugrana de 5/18 (0/6 triples) en el tercer quart.

Roland Smits va dur l’energia de la grada al parquet, en l’inici del darrer quart amb dues esmaixades (60-66 i 65-71). I Delaney completava un parcial de 10-2 amb dos triples seguits per empatar a 73. Pato Garino (4/4 triples, 3 en el darrer quart) donava marge al Baskonia, a 1:45 (77-80). Però entre la pèrdua de Henry (8 segons) i les passes de Fall, el Barça tenia la pilota del triomf a 22 segons després de tir lliure de Hanga i Higgins de sota. Amb empat a 80, l’exescorta del CSKA va veure com Garino el taponava i forçava el desempat, en la primera possessió de què Delaney donaria el primer avantatge als blaugrana des del 40-38 de Higgins, esmaixant a 1:59 per al descans. Davies, de tres a 1:11 (91-85), acabaria sentenciant.

Estimat Chicho

El Palau va recordar un dels homes que va fer-ne créixer la llegenda, Sibilio, mort el 10 d’agost als 60 anys, amb un homenatge previ al partit a què van assistir els fills i un net de l’aler dominicà, que va marcar una època al club i que després va fitxar pel Baskonia. “Ets llegenda Chicho: orgull, respecte i amistat”, deia la pancarta dels Dracs.

L’ELOGI A DAVIES

Fa molt temps que no veig un jugador que juga en totes les posicions i bé: ataca, defensa, fa de tot. És un MVP!