FEB

Hester lidera l’exhibició del Girona contra el Benicarló (96-59)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha sumat la tercera victòria en tres partits a la LEB Plata superant el Benicarló, que només ha oposat resistència en els primers minuts. Hester, hiperactiu a les dues cistelles (27 punts i 10 rebots), ha comandat els gironins, que aquesta vegada no han necessitat els triples per trencar el partit.

Formento s’ha guardat la carta Sàbat de sortida i l’equip s’ha contagiat per l’ambient fred de Fontajau. Pels gironins, sempre perillosos des de fora, només el center holandès ha tingut punteria en el primer quart (dos de dos en triples). Ja amb el base de Llagostera a la pista l’equip ha pogut córrer però els llançaments exteriors han continuat sense entrat (0 de 3 del mateix Sàbat). Els contraatacs dels gironins, amb tot, han situat l’equip pel davant contra un rival que ho ha fiat tot als seus pivots, que s’han mogut bé en atac.

El locals han començat el segon quart a tot gas. Un triple en transició d’Esteban ha inaugurat un parcial de 10-0 amb Hester situat com a center i fent de tot i bé. De fet, ha clavat un tap monumental al cinc visitant, dos pams més alt que ell. Un triple de Moreno ha disparat la diferència (36-22) i el tècnic del Benicarló ha hagut d’aturar el partit. La dinàmica però no ha canviat. Un 2 més1 de Hester (14 punts, 9 rebots i 25 de valoració en els primers 20 minuts), i un contraatac de Moreno han fet que els gironins arribessin al descans amb el duel sota control (43-28) contra un rival negat des de la línia de tres (0 de 7).

En el tercer quart Hester s’ha vestit definitivament de LeBron James i s’ha menjat tot solet les restes que quedaven escampades del rival. Deu punts seguits, amb triple inclòs, han propulsat els de Formento més enllà des vint punts (61-38). Ja sense Hester a la pista la diferència ha continuat pujat i s’ha disparat fins als 29 punts després d’un triple del canell màgic Moreno (71-42).

En l’últim quart Formento ha repartit minuts. Cosialls, que ha pres apunts mentre veia Hester, ho ha aprofitat per lluir-se en algunes accions ofensives i Ricard Noguer i Ferran Díaz també han saltat a la pista.