FEB

Hester esmicola el Benicarló

Bàsquet. El pivot nord-americà (27 punts, 10 rebots i 39 de valoració) lidera el Girona en la tercera victòria en la lliga contra un rival que només oposa resistència en el primer quart

GIRONA 96 BENICARLÓ 59

GIRONA:Costa (5), Hester (27), Moreno (18), Dijkstra (6), Sevillano –cinc inicial–, Sàbat (7), Cosialls (15), Niang (6), Díaz, Noguer i Esteban (7). 9/19 triples (2 Moreno, 2 Dijkstra, 1 Sàbat, 1 Hester, 1 Cosialls, 1 Sevillano, 1 Esteban). 19/21 tirs lliures. 38 rebots (10 Hester). 16 assistències (7 Sàbat). 127 valoració (39 Hester).BENICARLÓ:Bassas (6), Kindred (9), Campos, Dordevic (10), Bol (11) –cinc inicial–, Morales (14), Salvador (2), Colado (1), Oletxnavicius (4) i Gumenyk (2). 2/18 triples (2 Morales). 7/13 tirs lliures. 32 rebots (6 Kindred). 34 valoració (10 Dordevic).PARCIALS:16-16, 27-12, 28-14 i 25-17.

3 0 3 187 271

El Bàsquet Girona va sumar la tercera victòria en tres partits en la LEB Plata superant el Benicarló, que només va oposar resistència en els primers minuts. Hester, hiperactiu a les dues cistelles (27 punts i 10 rebots), va comandar els gironins, que aquesta vegada no van necessitar els triples per trencar el partit.

Formento es va guardar la carta Sàbat de sortida i l’equip es va contagiar per l’ambient fred de Fontajau. Pels gironins, sempre perillosos des de fora, només el center holandès va tenir punteria en el primer quart (dos de dos en triples). Ja amb el base de Llagostera a la pista, l’equip va poder córrer però els llançaments exteriors van continuar sense entrar (0 de 3 del mateix Sàbat). Els contraatacs dels gironins, amb tot, van avançar l’equip contra un rival que ho va fiar tot als seus pivots, que es van moure bé en atac.

Tot va canviar en el segon quart. El locals van començar a tot gas. Robant pilotes i corrent. Un triple en transició d’Esteban va inaugurar un parcial de 10-0 amb Hester situat com a center i fent de tot i bé. De fet, va clavar un tap monumental al cinc visitant, dos pams més alt que ell. Un triple de Moreno va disparar la diferència (36-22) i el tècnic del Benicarló va haver d’aturar el partit. La dinàmica, però, no va canviar. Un 2 més 1 de Hester (14 punts, 9 rebots i 25 de valoració en els primers 20 minuts) i un contraatac de Moreno van fer que els gironins arribessin al descans amb el duel sota control (43-28) contra un rival negat des de la línia de tres (0 de 7).

En el tercer quart Hester es va vestir definitivament de LeBron James i es va cruspir tot solet les restes que quedaven escampades per la pista del rival. Deu punts seguits, amb triple inclòs, van propulsar encara més els de Formento (61-38). Ja sense Hester a la pista, la diferència va continuar pujant i es va disparar fins als 29 punts després d’un triple del canell màgic de Moreno (71-42).

En l’últim quart Formento va repartir minuts. Cosialls, que havia pres apunts mentre veia Hester, ho va aprofitar per lluir-se en algunes accions ofensives. Els joves del planter Ricard Noguer i Ferran Díaz, per la seva banda, van jugar els primers minuts en la LEB Plata.

Ells són un equip nou a la categoria i sabíem que si podíem fer transicions ràpides els faríem patir