FEB

Alerta taronja

Lliga Femenina. L’Spar Citylift afronta la segona jornada de lliga amb vuit jugadores per la baixa de Coulibaly i sense vinculades en el debut de Sykes

L’Spar Citylift 2019/20 va pel camí de deixar en una anècdota tots els entrebancs que va patir el curs passat, eclipsats pel títol de lliga. Si fa un any l’equip va perdre una peça de complement com ara Bea Sánchez en l’escalfament de la supercopa a Salamanca, aquest estiu l’Uni ja es va quedar sense la seva base titular –Núria Martínez– per un període més llarg abans del segon amistós de pretemporada. Un inici que, sense el fitxatge estel·lar –Sonja Petrovic– fins pràcticament d’aquí a un parell de mesos, fa que qualsevol refredat o mal de panxa encengui els llums d’alerta al vestidor gironí, que aquesta setmana ha rebut amb els braços oberts la seva referència anotadora al perímetre, Brittney Sykes. L’Uni juga aquesta tarda a Zamora el segon dels tres partits seguits que té en l’inici de lliga –una altra ajuda– amb vuit peces i sense vinculades. Pels problemes estomacals que van impedir la cinc titular d’Èric Surís fins ara, Mima Coulibaly, viatjar ahir amb l’equip. I pel partit del segon equip, el Citylift GEiEG Uni, demà en el salt inicial de la Lliga Femenina 2.

Són faves comptades: Laia Palau, Magali Mendy, Helena Oma i Adaora Elonu en el mateix cinc inicial dels anteriors partits, amb Tijana Ajdukovic com a pivot alt. I a la banqueta al costat d’un cos tècnic que serà més nombrós, Rosó Buch cobrint la rotació de base, Sykes a la línia exterior amb tres entrenaments a les cames i María Araújo per a la pintura. “Estem contentes amb la pretemporada. Ha estat curta però intensa i les sensacions contra el València van ser molt bones”, diu la pivot nascuda a Vigo en la prèvia del duel amb el Zamora. Les castellanes, les primeres per la cua de les que no van baixar el curs passat –vuit victòries, una més que el Sant Adrià–, han canviat la plantilla de dalt a baix i només queda l’aler del planter Claudia Gallego. “Ens estem compenetrant bé, ens coneixem de jugar entre nosaltres i per la seva manera de treballar és fàcil adaptar-nos”, afirma la 8 de l’Uni sobre el joc interior gironí, també nou respecte al del 2018/19. “Zamarat té moltes cares noves; tenen l’MVP de la primera jornada i serà un partit difícil. Serà el seu primer partit a casa i això sempre és motivador”, exposa María Araújo sobre Brittany McPhee, que va fer 32 de valoració a Saragossa contra el Guipúscoa, rival de les gironines dimecres i l’últim equip que fins avui ha aixecat els braços contra l’Spar Citylift (64-67 a Fontajau, 7 d’abril). Les taronges van remuntar el 47-37 en el descans liderades per l’aler de Stanford i Maria Jaspersen (66-76).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)