FEB

El Girona enllaça el quart triomf contra el Barça B, que perd per primer cop (65-73)

Bàsquet. Els gironins comparteixen el primer lloc de la classificació amb el Múrcia gràcies a la seva millora defensiva després del descans (40-44)

El Bàsquet Girona ha deixat enrere el Barça B en la cursa per seguir comptant els partits per victòries (4) i comparteix el primer lloc a la classificació amb el Múrcia, que ha guanyat l’Albacete per 85-75. Els gironins han començat molt bé i s’han refet de la reacció local al final del primer quart. A la segona meitat la millora defensiva ha estat notable i, al darrer quart, els locals no han trobat la cistella gironina.

Hester, amb 18 punts, 7 rebots i 23 de valoració ha estat el jugador més destacat dels Girona.

Cinc inicial

Màx Esteban de tres ha estat el darrer jugador del cinc inicial gironí en anotar (8-16). Sàbat ja duia dos triples seguits (3-5 i 3-8) i Hester havia fet el 0-2 –Sevillano el 5-11 en dos més un i Dijkstra el 5-13–. Martínez i Goulmy han liderat la reacció blaugrana (18-19) i malgrat el temps mort d’Àlex Formento a 3:13 per acabar el primer quart el Barça B ha capgirat el resultat amb un parcial de 10 al final (28-23).

Mor Niang l’ha tallat a l’inici del segon quart (28-25) i entre Hester i Sàbat de tir lliure el Girona s’ha tornat a posar per davant (32-34). Els triples del pivot de Miami (34-37) i Esteban de nou (36-40) han donat un marge als vermells –avui de blanc– que s’ha mantingut fins el descans (40-44).

Hester d’alley-oop ha obert el foc a tercer quart i amb una esmaixada després consolidava la superioritat del Girona sota els cèrcols. Mor Niang, de palmeig a l’entrada de Sergi Costa (44-51), ha obligat Diego Ocampo a parar el partit a 4:36 per acabar el quart, amb el Barça B molt erràtic en el tir exterior (2/13 triples). Sevillano ha enfilat la màxima als 9 (44-53) i Martínez ha trobat finalment el triple pels locals (47-53) i Esteban l’ha replicat per tancar el tercer quart amb el 51-58.

El Barça B ha sortit al darrer quart amb zona i Moreno de tres l’ha fet miques per establir una nova màxima (51-61), que Dijkstra engreixaria d’ofensiu (51-63) i, Cosialls, encara més esmaixant un altre ofensiu (51-65).

Badio de tir lliure a 5:06 ha fet els primers punts blaugrana al darrer quart (53-65). La primera cistella en joc ha trigat gairebé un minut (4:09) i l’ha fet Bratanovic després de temps mort (55-65). El Barça ha carregat el joc sobre el pivot belga, emparellat amb Hester. però el nord-americà del Girona s’ha imposat tot i la teòrica inferioritat física i Sàbat en penetració (56-67) i de tir lliure (58-69) aguantava l’embranzida dels exterior locals, que ha obligat Àlex Formento a demanar temps a 1:01 després del triple de Marcos, el quart del Barça B (63-69).

Sevillano, al límit de la possessió ha donat mig triomf al Girona (63-71) a 45 segons i els blaugrana no han pogut inquietar els gironins amb el seu 2/6 tirs lliures al final (65-71) abans que Sàbat tanqués el duel amb una bomba (65-73).