FEB

El factor de correcció

Bàsquet. LEB Plata. El Girona enllaça el quart triomf en quatre partits i és el líder de la lliga després de frenar el ritme ofensiu del Barça B

BARÇA B 65 GIRONA 73

BARÇA B:Font (4), Fernández, Martínez (16), Bratanovic (6), Badio (7) –cinc–; Marcos (10), Rodríguez, Goulmy (7), Zizic (7), Badji (2) i Carreño (8). 20/43 de dos, 4/22 triples (2 Martínez i 1 Marcos i Goulmy), 13/21 tirs lliures, 33 rebots (8 Zizic), 17 assistències (8 Badio) i 58 de valoració (19 Martínez).BÀSQUET GIRONA:Sàbat (16), Hester (18), Dijkstra (6), Sevillano (7), Esteban (13) –cinc–; Costa, Cosialls (2), Niang (4) i Moreno (7). 19/41 de dos, 7/23 triples (3 Esteban, 2 Sàbat i 1 Hester i Moreno), 14/24 tirs lliures, 38 rebots (9 Dijkstra), 13 assistències (5 Costa) i 74 de valoració (23 Hester).PARCIALS:28-23, 12-21 (40-44), 11-14 (51-58) i 14-15 (65-73).

4 0 4 265 355

El Bàsquet Girona va superar el Barça B en la cursa per continuar comptant els partits per victòries (4) i comparteix el primer lloc en la classificació amb el Múrcia, que va superar l’Albacete per 85-75. “Ens ha costat a l’inici, no era el partit que volíem: 28 punts en el primer quart són molts”, exposava Àlex Formento després del triomf gironí pel factor de correcció que els va permetre dur el ritme des del seu domini sota els cèrcols i aprofitant la manca d’encert blaugrana (4/22 triples).

L’inici va ser elèctric i amb els gironins superiors: Màx Esteban de tres va ser el darrer titular a anotar (8-16). Sàbat havia fet dos triples (3-5 i 3-8); Hester, el 0-2, i Sevillano, en dos més un (5-11) i Dijkstra havien signat el 0-8 (5-13).

El Barça B va capgirar el marcador amb un 10-0 al final del primer quart (28-23). Mor Niang el va tallar a l’inici del segon (28-25) i entre Hester i Sàbat el Girona es tornava a posar al davant (32-34). Els triples del pivot de Miami (34-37) i Esteban de nou (36-40) donaven marge als gironins en el descans després del qual tenien els conceptes encara més clars, com afirmava Formento acabat el partit: “Hem estat agressius i és el que ens agrada, no jugar a defensar, sinó atacar des del darrere.”

Hester d’alley-oop va obrir foc en el tercer quart i amb una esmaixada després consolidava la superioritat del Girona sota els cèrcols. Mor Niang, de palmeig a l’entrada de Sergi Costa (44-51), obligava Diego Ocampo a parar el partit a 4:36 per acabar el quart, amb el Barça B molt erràtic (2/13 triples). Sevillano enfilava la màxima als 9 (44-53) i, ja en el darrer quart, l’intent de defensa zonal dels locals es trobava amb Moreno de tres (51-61). Dijkstra d’ofensiu (51-63) i, Cosialls, encara més, completant un parcial de 0-10 amb esmaixada després d’un refús, disparaven la màxima (51-65). El Barça B no va anotar en el darrer quart fins a 5:06 per al final i de tir lliure (53-65) i, en joc, a 4:09 (55-65 Bratanovic). L’aposta local era el pivot belga emparellat amb Hester, però el nord-americà s’imposava i, a més, Sàbat (56-67 i 58-69) aguantava l’embranzida abans que Sevillano, al límit de la possessió, sentenciés a 45 segons (63-71).

“Ens agrada no jugar a defensar, sinó atacar des del darrere. I ho hem aconseguit”