FEB

Un dia per recordar

Lliga Femenina. Demà farà deu anys que l’Uni va debutar en la categoria, al Würzburg contra el Perfumerías Avenida de Marta Xargay, que s’estrenava en la categoria

L’Spar Citylift és ara mateix el dominador del bàsquet femení estatal, campió dels dos darrers títols (lliga i supercopa) i l’únic representant a l’Eurolliga que comença la setmana que ve. Però tot té un inici i l’Uni s’exercitava avui fa deu anys al pavelló de Würzburg per debutar-hi l’endemà en la màxima categoria. Una sessió de tir que començava amb l’artífex de l’ascens a Badajoz acabant el seu entrenament perquè Marta Xargay també debutava en la Lliga Femenina el 10 d’octubre del 2009, però amb l’Avenida, després d’acceptar l’oferta per tres anys del que llavors era subcampió d’Europa. Hi va jugar fins per Sant Jordi del 2015, a Fontajau i amb el club gironí alçant la primera de les seves dues lligues.

L’equip d’Anna Caula arribava a la cita sense Kiesha Brown i Astou Traoré, lesionades de diversa consideració –el club va fitxar Mar Rovira, que no tenia equip després de deixar l’Avenida, per substituir la nord-americana quatre partits–, i amb Kaayla Chones que acabava d’aterrar dels Estats Units per cobrir el lloc de la maliana Djenebou Sissoko, que no va convèncer i li van rescindir el contracte abans del debut en la lliga. Els problemes físics no es van acabar perquè Laura Camps, que tornava a Salamanca com una llegenda del club castellà –ella i la croata Petra Stampalija arribaven de l’Avenida aquell estiu–, es va lesionar al turmell i es va perdre els primers partits del seu darrer curs en actiu.

L’Argon va sorprendre les castellanes en un primer quart per emmarcar: 10/15 tirs de camp i 18-22 amb 16 punts entre les dues pivots titulars. L’equip de Jordi Fernández va collar l’Uni al segon quart –1/10 tirs de camp i set pilotes perdudes, quan en el primer quart només se n’havien malbaratat tres–. I Marta Xargay va debutar a 5:40 del descans (27-22) i va tenir temps de fer cinc punts, els últims tres amb un triple des del seu camp, uns 16 metres, quan sonava la botzina (44-30). A banda de Stampalija i Chones, l’espessor era gairebé unànime.

L’Uni no va guanyar a Salamanca fins a la primera jornada del curs 2014/15 (56-64) amb Ramon Jordana a la banqueta. El segon triomf gironí a Würzburg va ser el 18 d’abril del 2015 amb Roberto Íñiguez (70-85) i el tercer, aquest 2 de maig amb Èric Surís (64-70). Els dos darrers van servir per guanyar la lliga després a casa.

“És un dels camps més complicats que hi ha, i no només per la plantilla sinó també per l’ambient de bàsquet que s’hi viu”, va dir Anna Caula, que hi va afegir: “Mentre l’estat físic ha estat bo ens hem mantingut en el partit.” “Sempre somies anotar un bàsquet com el d’avui, no ho oblidaré”, va dir Marta Xargay.

LA DADA

3
cops
ha guanyat l’Uni a la pista en què debutava en la lliga, sempre els anys que ha estat campió
76
PERFUMERÍAS AVENIDA:
Mondt (10), Domínguez (2), Torrens (9), Gorbunova (13), Podkovalnikova (14) –cinc–; Xargay (8), Sánchez (11), Alaña (1) i Lyttle (8). 22/53 de dos, 6/17 triples (2 Mondt i Xargay i 1 Gorbunova i Sánchez), 14/23 tirs lliures, 42 rebots (9 Gorbunova), 18 assistències (6 Podkovalnikova) i 94 de valoració (24 Podkovalnikova)
59
ARGON UNI GIRONA:
Camps, Antoja (15), Carbó (7), Stampalija (12), Chones (13) –cinc–; Rovira, Siñol (5), Bahí (6) i Bogicevic (1). 16/44 de dos, 6/11 triples (3 Antoja, 2 Stampalija i 1 Siñol), 9/11 tirs lliures, 33 rebots (10 Chones), 12 assistències (3 Carbó) i 47 de valoració (13 Chones)
PARC.:
18-22, 26-8, 17-13 i 15-16

MARTA XARGAY

“Sempre somies anotar un bàsquet com el d’avui, no ho oblidaré”, va dir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)