FEB

Sevillano dona un altre triomf al Girona (91-90)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona continua intractable a la LEB Plata (5-0). L’última víctima ha estat aquest migdia a Fontajau el Gran Canària, que ha plantat cara fins el darrer segon. Una penetració de Sevillano a sis segons ha donat el triomf als gironins, que han tornat a ser liderats per Sàbat i Hester –53 punts entre tots dos–.

La primera pilota que ha tingut Sàbat a les mans l’ha clavat de tres. Un bon presagi. Amb tot, el dinamisme dels gironins en el primer quart, amb Hester un altre cop fent-se lloc a tot arreu (9 punts i 4 rebots) ha tingut bona resposta per part dels canaris, amb un joc interior poderós liderat per Vrankovic, que amb un dos més un ha donat el primer avantatge als visitants (14-15) i bones accions en atac de Fernández i Rubén López. L’equip de Formento ha mantingut els seus senyals d’identitat i després d’un espectacular contraatac de Sàbat completat, és clar, per Hester i dos triples d’Esteban i el base gironí semblava que el partit podia trencar-se (20-20), però el Gran Canària no ha cedit.

En el segon quart, un altre cop Vrankovic i també Kljajic han trobat la fórmula per trencar la defensa de Formento (30-31), que ha hagut de recórrer una vegada més a Hester i Sábat –30 punts entre tots dos a la primera part– per posar les coses al seu lloc. Una espectacular esmaixada del nord-americà a passada del base de Llagostera ha posat la màxima diferència (43-36) en el marcador, un avantatge que a partir de llavors no ha parat de créixer fins al descans, tot i dos triples d’Ardanza (55-43).

El tercer quart ha començat com el partit, pilota a Sàbat i triple (58-43). Els canaris, però, han fet un pas endavant i a poc a poc han anat portat el partit al seu terreny. Javier López, en la direcció, i Diop, sota l’anella, han aconseguit retallar la diferència fins als quatre punts (69-65). Un triple de Dijkstra –7 punts en el quart– ha tornat la calma (74-67), però el partit ha quedat obert i s’ha endurit en l’últim quart. El center holandès tancant el rebot i anotant s’ha fet valer però Formento ha posat a la pista els seus pesos pesants –Sàbat, Moreno i Hester– pels minuts decisius. Dos contraatacs de Moreno i Sàbat havien de marcar el camí (83-71), però un 0-8 en un tres i no res (83-83) ha fet que el partit comencés de nou amb tres minuts de joc. A 43 segons Maxhuini ha clavat un triple (89-90) i posteriorment els àrbitres han anul·lat una cistella de mig camp a Sàbat davant la indignació de la grada. Sevillano ha acabat fent la cistella guanyadora a sis segons i els canaris han desaprofitat l’últim atac.