FEB

L’Spar Citylift fa la feina (66-58) abans de l’Eurolliga

Bàsquet.

L’Spar Citylift ha hagut de remuntar 15 punts en la segona part contra l’Ensino de Lugo per mantenir la imbatibilitat en la Lliga Femenina en un partit que s’ha complicat sobretot per errors propis en un segon quart en què s’ha arribat a veure doblat en el marcador (15-30). Brittney Sykes, que s’ha presentat en societat, no només ha estat la màxima anotadora (19) sinó també decisiva en els pitjors moments del duel. L’equip s’estrenarà dimecres en l’Eurolliga contra el Fenerbahçe a Istambul.

Sykes ha sortit a menjar-se el món, set punts dels nou de l’Uni a l’arrancada (9-5), però l’equip ben aviat s’ha col·lapsat en atac, sobretot en el joc interior on Coulibaly ha topat contra Miller. Les visitants s’han fet fortes en el rebot i han anat creixent a mida que avançava el quart. Sykes ha anat a la banqueta coixa i les errades en atac s’ha anat succeint fins que Loyd ha clavat el 13-21, la màxima diferència just abans d’acabar el quart.

Les coses, amb tot, podien anar a pitjor i hi han anat. Pocs recordaven un inici de quart tan nefast. A cada cistella de les visitants l’Spar Citylift, que tampoc tancava el rebot, responia amb una errada. Miller ha col·locat el 13-28 i Sykes ha hagut de tornar. I sort d’ella. Dues cistelles seguides i una falta forçada han propiciat un 8-2 de parcial (21-30). L’Ensino no s’ha deixat intimidar i amb triples d’Stanacev i Aliaga ha resistit l’empenta de les locals, que han controlat més bé el rebot però que han generat poc joc més enllà de les accions de Sykes i Elonu.

Laia ha començat l’operació remuntada amb un triple i l’equip l’ha acompanyat amb un 8-0 de parcial que ha capgirat el resultat (39-38) amb l’equip defensat com ho ha fet els primers partits i deixant les visitants cinc minuts sense anotar. La millora no ha servit per trencar el partit ja que les visitants han trobat la fórmula per tornar a fer mal gràcies sobretot a Stanacev i Nyingifa. La igualtat s’ha instal·lat fins ben entrat l’últim quart.

Un triple d’Elonu, una cistella a anella passada marca de la casa de Rosó i un triple posterior en transició de Mendi han fet que l’equip veiés finalment la llum (62-56 a 5 minuts del final). Després, curat d’espants, ha defensat amb energia i els errors en atac dels últims instants ja han estat intranscendents tot i que caldrà prendre’n nota pels propers partits, sobretot el de dimecres.