ACB

Mirotic marca el camí

Bàsquet. L’aler pivot montenegrí, amb 33 punts, lidera la victòria del Barça contra el València en un partit marcat per l’equilibri, la intensitat en el ritme de joc i l’espectacle ofensiu

El Barça va resoldre en l’últim instant el festival ofensiu contra el València. L’equip de Svetislav Pesic va portar gairebé sempre la iniciativa, però el conjunt taronja, amb Jordan Loyd (30 punts), va reaccionar a cada estrebada blaugrana i va vendre molt cara la seva derrota. El gran protagonista del partit, però, va ser el montenegrí Nikola Mirotic, que, amb 33 punts, a més de 5 rebots i 6 assistències, va completar una actuació per emmarcar i va superar el seu millor registre anotador en la lliga ACB. Quan militava al Real Madrid, n’havia anotat 28 en un partit contra el Manresa corresponent a la temporada 2013/14.

El Barça va sortir en tromba, amb un parcial d’11-2 en poc més de 2 minuts. El València va tenir paciència i va anar trobant solucions a la intensitat defensiva dels blaugrana per entrar en una fase d’intercanvi de cistelles amb accions de gran qualitat per les dues bandes. Mirotic, amb 12 punts, era el gran referent de l’atac català i va rebre la primera ovació quan va ser substituït (22-13). Sense el montenegrí a la pista, el Barça va tenir més problemes de cara a cistella i el conjunt taronja ho va aprofitar per escurçar distàncies (27-23). El segon quart va tenir diverses alternatives. El València va activar la seva defensa amb Maurice Ndour a la pista. En atac, Bojan Dubljevic va assumir el lideratge i, amb 7 punts consecutius, va capgirar el resultat (34-35). El Barça va recuperar el rumb en atac en el mateix instant en què Jaume Ponsarnau donava uns minuts de descans a Ndour. Mirotic també tornava al parquet i en un contraatac aprofitava una espectacular assistència des de mitja pista i per baix de Leo Bolmaro. El jove base argentí va evidenciar la seva clarividència i la seva capacitat atlètica, i es va guanyar la segona gran ovació del partit. El joc d’atac s’imposava clarament a les defenses. L’espectacle de la primera meitat es va tancar amb una altra cistella del montenegrí (52-46) després d’una passada des de la línia de fons d’Adam Hanga. Ponsarnau va reclamar falta en atac i va ser castigat amb una tècnica.

La rèplica de Loyd

Com a l’inici del partit, el Barça va colpejar primer després de la represa. Malcolm Delaney no va perdonar el tir lliure pendent (la tècnica a Ponsarnau), i dos triples consecutius, de Mirotic i del mateix base nord-americà, situaven el Barça amb una diferència màxima d’11 punts (59-48). Loyd va donar oxigen al València en els moments més delicats. El conjunt taronja, molt efectiu en els tirs lliures, va renéixer i una cistella de Quim Colom va tornar a ajustar el resultat (74-72) i va deixar el partit totalment obert, encara amb 10 minuts de joc en l’horitzó. L’equilibri es va mantenir en l’últim quart. Un triple de Mirotic va tornar a donar avantatge al Barça (81-74), però el València no es donava per vençut i, amb una jugada de 4 punts de Loyd, va igualar el matx (92-92) quan faltava 1:14 per al final. L’equip de Svetislav Pesic va saber defensar millor en el tram final. El conjunt català va recuperar una pilota a un desencertat Brock Motum i l’esmaixada de Víctor Claver (97-92) va sentenciar tota una exhibició ofensiva que manté el Barça a un triomf del Real Madrid i el San Pablo Burgos, els líders invictes de la lliga ACB després de quatre jornades.

PROTAGONISTES

Ha estat una victòria molt soferta. L’equip, tot i les baixes, ha ofert una bona imatge
Nikola Mirotic
JUGADOR DEL BARÇA

LA XIFRA

El partit s’ha resolt per detalls i algun desajust defensiu propis d’un equip en creixement
Jaume Ponsarnau
entrenador del valència
Ha estat un gran partit i també s’ha de felicitar el València. Aquesta és la millor lliga d’Europa