Eurolliga

Comença el gran viatge

L’Spar Citylift torna a l’Eurolliga i ho fa en una de les pistes més dures del bàsquet europeu, la del Fenerbahçe d’Anna Cruz

L’equip es proposa ser competitiu contra un rival físicament exuberant

L’Spar Citylift torna a l’Eurolliga i ho fa per la porta gran, en una de les grans pistes del bàsquet europeu, la del Fenerbahçe (17.30 h), equip que des del 2012 ha jugat cinc vegades la final a quatre i que es va quedar a les portes del títol el 2013, el 2014 i el 2017. L’inici de les gironines en la gran competició continental és d’una exigència màxima. Després d’Istanbul, l’equip d’Èric Surís viatjarà a Lió –l’equip francès amb millor plantilla– i el dia 31 vindrà a Fontajau el Sopron, que ha participat en les dues últimes finals a quatre. Això, afegit als compromisos de la Lliga Femenina, farà que l’exigència del calendari sigui tot un desafiament per a les gironines, que han perdut Núria Martínez per lesió i no podran comptar amb Sonja Petrovic fins a finals d’any.

Sense pressió

Laia Palau admet que afrontarà aquesta Eurolliga amb la mateixa il·lusió amb què va jugar la primera. “N’he jugat moltes, però per a Girona aquesta és una temporada molt especial perquè no només anem a jugar-la sinó que podem ser competitives”, assenyala la base barcelonina, que lamenta sobretot la baixa de Martínez. “És una cosa amb la qual no comptàvem i que canvia el nostre full de ruta. No és un problema només per a l’Eurolliga sinó també per a la lliga ja que aquesta temporada serà molt exigent”, admet la jugadora. Sobre el rival d’avui ja estan avisades: “És un equip físicament molt poderós i és una pista molt difícil, però tampoc és el pitjor escenari per a nosaltres perquè una derrota entra dins les previsions i si ens mantenim dins el partit potser són elles les que es poden posar nervioses.”

Anna Cruz

La figura de l’equip turc és l’alera badalonina Anna Cruz, una de les millors jugadores europees en la seva posició. Cruz, amb tot, no està sola. La força de les turques, dirigides per l’aragonès Víctor Lapeña, rau sobretot en el seu joc interior gràcies a Kiah Stokes (1,90 m) –filla de l’expivot de la Penya Greg Stokes–i Elisabeth Williams (1,91 m). En el joc exterior destaca Alina Iagupova, una de les màximes anotadores de la lliga turca la temporada passada. “Són jugadores de nivell mundial que fan un joc molt físic i intens amb jugadores exteriors que tenen també un gran instint anotador”, diu Surís, que recorda que la prioritat de l’equip són les competicions de la FEB. “Podem aspirar, crec, a guanyar la lliga i la copa, però dir que també podem ser campions a Europa és de bojos”, precisa el tècnic. “Això no vol dir –hi afegeix– que no siguem competitius. És una competició que ens ajudarà molt a créixer setmana rere setmana i volem ser ambiciosos, però el calendari que tenim al davant a Europa és duríssim.”

Lapeña, ajudant de Lucas Mondelo a la selecció espanyola, ha arribat a Turquia provinent del Nadezhda Orenburg (Rússia), equip amb el qual va guanyar l’Eurocup la temporada passada. A Catalunya va entrenar el Cadí la Seu a la Lliga Femenina 2 entre el 2007 i el 2009.

LA PRÈVIA

Som un equip ambiciós però hem de tocar de peus a terra, juguem contra un gran d’Europa
Èric Surís
ENTRENADOR DEL BÀSQUET GIRONA
He jugat moltes vegades l’Eurolliga però aquesta serà especial perquè és la primera a Girona
Laia Palau
JUGADORA DE L’SPAR CITYLIFT

Rècord d’abonaments

L’Spar Citylift va comunicar ahir que després de jugar el seu primer partit de la Lliga Femenina a Fontajau havia arribat a la xifra de 2.377abonats, nou rècord de l’entitat. El club que presideix Cayetano Pérez s’havia proposat superar els 2.000 abonats per cobrir l’augment de pressupost que suposa la participació en l’Eurolliga i el fitxatge de jugadores com Petrovic o Sykes. Les jugadores no van tenir ahir problemes per agafar el vol cap a Istanbul, que sortia de la terminal 1 de l’aeroport del Prat, tot i el col·lapse que hi va haver dilluns per les protestes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)