Eurolliga

A tocar de la gesta

L’Spar Citylift demostra que és un equip en majúscula i planta cara al poderós Fenerbahçe a domicili en l’estrena de la competició europea

L’equip va estar a punt de remuntar 17 punts en un gran darrer quart

L’Spar Citylift es va estrenar ahir a l’Eurolliga amb una derrota a la pista del Fenerbahçe turc, un dels principals candidats a jugar la final a 4. L’equip gironí, que va anar de menys a més, es va refer d’un mal inici i del bombardeig de triples (9 de 14) de les jugadores locals i va aconseguir situar-se a dos punts (84-82) gràcies als triples de Mendy (24 punts) en els últims segons tot i haver arribat a perdre de 17 en el darrer quart (71-54). Una cistella final de Williams va rematar el partit. Per l’equip local els punts exteriors de Iagupova (22), Zandalasini (21) i la catalana Anna Cruz (13), que van aparèixer sempre que l’equip les va necessitar, van ser decisius. Coulibaly va tenir molts problemes en els primers quarts contra les torres locals però va acabar traient l’orgull en els minuts finals mentre que a Sykes se la va veure encara fora de lloc.

L’inici va marcar completament el duel. Més per demèrits de les gironines que per mèrits de les locals. La mala selecció en els tirs amb Sykes i Mendy jugant-se llançaments sense sistema va fer que l’equip només anotés dos punts en cinc minuts. Les turques, és clar, van anar a la seva sense forçar la marxa. Anna Cruz va trobar fàcilment Canitez al pal baix i en la línia exterior Iagupova i Zandalasini també van veure cistella ja fos amb penetracions o amb tirs exterior. I si hi havia algun problema, Williams primer i Stokes després escombraven el rebot. Després d’una tímida reacció gironina, el primer triple de Iagupova va marcat la primera diferència per sobre des deu punts (18-6), que encara es va disparar més després d’un altre triple, aquesta vegada d’Uzun (22-9).

El segon quart el pas endavant de les gironines va ser evident. Van defensar més convençudes, van començar a agafar rebots en atac i van atacar amb millors passades. Sykes, a més, va clavar el seu primer triple només sortir de la banqueta (29-24) i Víctor Lapeña va haver de demanar temps mort.

Recital d’Anna Cruz

La base badalonina, en un duel ja clàssic a Europa contra Laia Palau, va sortir al rescat i amb nou punts en menys de tres minuts va tornat a donar la iniciativa al seu equip (39-31). Després el partit es va convertir en un atractiu –per als aficionats–intercanvi de cops amb Elonu i Iagupova de protagonistes. En l’últim segon s’hi va afegir Laia, que va forçar una falta de tres punts que va donat més vida a les d’Èric Surís (46-40).

Si en el segon quart Cruz havia liderat l’ofensiva turca, en el tercer l’alera italiana Zandalasini va fet un estrip a la defensa gironina sobretot amb llançaments exteriors i penetracions. L’exjugador de Minnesota va completar la seva exhibició amb un darrer triple que va donar la màxima diferència al Fenerbahçe (66-51).

L’últim quart va començat amb el tercer triple de Palau però la resposta de Iaguprova semblava sentenciar el partit (71-54). Les gironines no es van agenollar. En les seves cares hi havia ambició. La connexió entre Mendy –quin tros de fitxatge– i Coulibaly va destarotar les locals. Un triple de la primera i una cistella posterior de la pivot van posar el partit a una cistella (84-82) amb 15 segons per jugar-se, però les locals van saber atacar-los per sentenciar.

LA DADA

13/13
tirs lliures
va anotar l’Spar Citylift Girona durant tot el partit. Ni un sol errar.
Tot i la derrota estic satisfet perquè hem fet circular molt bé la pilota i hem dominat el rebot en atac contra un gran rival
txt
Èric Surís
Entrenador de l’spar citylift
Estem molt orgulloses del partit que hem fet perquè, tot i no començar bé, no ens hem fet enrere mai