Eurolliga

El Baxi Manresa supera el Lietkabelis (76-70) en la champions league

Bàsquet. El conjunt bagenc ha portat gairebé sempre la iniciativa i ha tingut en Kravish (19 punts) el seu jugador més determinant

El Baxi Manresa ha segellat la segona victòria en dues jornades de la champions league contra el Lietkabelis lituà (76-70). El conjunt bagenc ha portat la iniciativa durant bona part del partit, però no ha pogut rematar la feina fins al final, amb David Kravish, amb 19 punts determinant des de la pintura.

Els dos equips han anotat els seus tres primers atacs, amb sis punts consecutius de Kravish. Però a partir d’aquí s’ha entrat en una fase de desencert i sense ritme per cap dels dos conjunts. El desconcert s’ha aguditzat en les files manresanes que han vist com el rival prenia la iniciativa amb un parcial de 8-13. Pedro Martínez ha demanat temps mort per canviar la dinàmica. L’entrada de Ryan Toolson ha exercit de revulsiu i amb un triple de Magarity, i una cistella del mateix escorta nord-americà s’ha tornat a igualat el partit. Lekunas ha tancat el primer quart amb un mínima avantatge per als lituans (13-15). El Manresa acreditava uns pèssims percentatges en el llançament. Una tendència que s’ha redreçat en el segon quart, amb tres triples gairebé consecutius de Magarity, Toolson i Baez en els millors minuts de joc locals (24-17). La mala notícia ha estat la lesió de Marc Peñarroya, que havia debutat al final del primer quart i que s’ha torçat el turmell esquerre a l’inici del segon. El conjunt bagenc portava el ritme de joc i dues cistelles consecutives de Vaulet ampliaven l’avantatge fins al 30-22. El Lietkabelis, de la mà de Sakic, ha reaccionat i amb un parcial de 0-6 ha tornat a ajustar el resultat abans del descans (32-30).

Després de la represa, els triples de Pere Tomàs i William Magarity, i les penetracions de Jordan Davis tornaven a donar el comandament al Manresa (44-36). El Lietkabelis no rutllava ni en defensa ni en atac, i el conjunt local, dominador en el rebot, ampliava l’avantatge fins als 12 punts (53-41). L’equip de Nenad Canak no veia cistella en els triples, però l’encert de Lekunas en els tirs lliures han tornat a enganxar el seu equip al partit (56-51) abans d’entrar en l’últim quart del partit. El conjunt lituà ha necessitat més de 32 minuts per encistellar més enllà de la línia de 6,75 m. Brown i Normantas han trencat la sequera i han empatat el duel encara amb 7:20 de partit. El Baxi Manresa no ha defallit. Magarity continuava inspirat en el llançament i després d’un intercanvi de cops, Kravish, com a l’inici de partit, ha reaparegut per enllestir la feina i sentenciar la victòria amb 5 punts consecutius (76-68). El Lietkabelis només ha tingut temps per deixar el resultat final en 76-70.