FEB

L’hegemonia és groga

L’Spar Citylift torna a guanyar l’Avenida i enllaça quatre triomfs seguits contra el seu màxim rival pels títols

Laia Palau a la direcció, Mendy de fora (7 triples) i Coulibaly a dins deixen sense arguments les blaves

És el primer cop que l’Uni enllaça quatre triomfs seguits contra l’Avenida, just el dia que les gironines sortien victorioses de la pista on van debutar a la categoria per quart cop. Un triomf que confirma el canvi de tendència que es va viure a Würzburg fa sis mesos, el Dos de Mayo quan l’Spar Citylift guanyava 64-70 i deixava el play-off en franquícia per alçar el seu segon títol de lliga tres dies després a Girona.

Una victòria, la d’ahir, que s’explica des del magisteri de Laia Palau a la direcció, l’encert de Magali Mendy (7 triples) i el domini de Coulibaly a la pintura, des de l’agressivitat que l’Avenida es va deixar al vestidor en el descans i executant les castellanes amb el canell (6/7 de dos, jugant de cara l’anella).

La lliga del maig fa que les gironines juguin l’Eurolliga i que a Salamanca hagin hagut de canviar l’equip gairebé de dalt a baix. Per això les grogues concedeixen tan pocs punts (menys de 49 en la lliga abans del salt inicial) i l’Avenida aposta per una anotació alta. Carregant el rebot des de l’inici, el partit era de les locals a la mitja part: 29-25 amb 23-25 rebots (10-12 al cèrcol català). Sense poder córrer, les gironines van sobreviure amb la inspiració de l’alera francesa i, després del descans, van controlar el partit des del darrere (4 d’ofensius, tres en l’acció del 47-55). Des del 31-32 de Palau (triple a 5:49 per acabar el tercer quart) el partit ja va ser groc. Com l’hegemonia en la lliga, amb un triomf la diferència del qual (13) fa que si cap dels dos ensopega a la competició estatal ser cap de sèrie a la copa que es juga a Salamanca al març i, el factor pista al play-off, estigui a la mà de les d’Èric Surís.

Mendy marca el to

Coulibaly guanya el salt inicial, pilota a Palau i cap a Mendy, que anota de tres quan només s’havien jugat 7 segons (0-3). L’alera d’Orly personifica el salt de qualitat de l’equip per sobreviure a l’Eurolliga i, ahir amb 7 triples, va tornar a demostrar com ha millorat des que arribava a Girona fa dos anys des de la segona divisió francesa. L’Avenida va respondre amb un 9-0 i mossegant sota l’anella gironina. L’Uni no podia córrer i les locals es mostraven sòlides des del col·lectiu (15-11, segon triple de Loyd). Quatre jugadores locals ja havien anotat i, en el primer quart, només Coulibaly a 3:03 (15-13) i Buch a 2:30 acompanyaven la quatre de l’Uni.

Un triple de Laia (27-23) i Andusic a sota (29-25) donaven vida a l’Spar Citylift abans del descans i, després de nou amb la sèrbia (29-27) i Elonu entrant en l’equació assistida per Laia al contraatac, Ortega es veia obligat a demanar temps mort amb empat a 29. El pas pels vestidors havia provat més a l’equip gironí, que des del darrere tenia el control del partit i, com en les anteriors victòries el curs passat, amb Laia Palau i amb el marcador favorable tot era molt més senzill: 31-32 amb el segon triple de la base i 31-34 assistint Elonu a la línia de fons. Que Mendy tornés a carregar de fora (36-37) va acabar d’enfonsar l’Avenida, que encaixava un 1-9 entre el tercer quart i l’últim. Samuelson (40-43) i Vitola (43-46) anotaven des de més enllà de 6,75 m, però Mendy era imparable: 40-46, 45-53 i 47-60. Només Domínguez amb cinc punts seguits (52-60) recordava allò que no fa tant temps va ser la bèstia blava de l’Uni. Ara l’hegemonia és groga.

Hem fet un molt bon partit al darrere. Ja a la primera meitat, però els problemes amb el rebot no ens permetien arrodonir la defensa
En la segona part hem controlat el rebot, hem pogut córrer i jugar en transició per accelerar el ritme i estar còmodes
Hem jugat molt intel·ligentment en atac contra la seva defensa dura i agressiva. Després hem controlat molt bé el ritme
S’ha de continuar treballant, queden molts mesos i hem de seguir creixent. A poc a poc i bona lletra, gaudir
Èric Surís
L’excepcional moment de Mendy ens ha fet molt mal. I el voler i no poder. La classificació que val és l’última
Miguel Ángel Ortega
Sabem com costa guanyar en aquest pavelló i estem molt contentes perquè en la segona meitat hem pogut córrer