Eurolliga

L’Spar Citylift, superat a la pista del Gydnia (71-69)

Bàsquet.

L’Spar Citylift ha encaixat la tercera derrota a l’Eurolliga a la pista del Gdynia (71-69) en un partit en què Mendy ha tingut un triple a les seves mans per portar la victòria a Girona. L’equip d’Èric Surís ha tingut problemes per defensar l’australiana Bec Allen (23 punts), tampoc ha sabut tancar el rebot, ha perdut Coulibaly per cinc faltes en els minuts finals i les pèrdues l’han penalitzat constantment contra el cuer del grup. Elonu (20 punts) ha estat la més consistent sobre la pista.

Araújo ha començat el partit marcant la línia de les gironines. Amb 0 de 22 de triples en tot el que porta de temporada ha clavat els dos primers i l’equip ha pogut arrancar amb un 0-8 que havia de servir per donar confiança. Però no ha estat així. Les jugadores locals ben aviat han trobat el camí per trencar la defensa de Surís, la millor arma de l’Spar Citylift, i amb penetracions i cistelles senzilles han anat capgirant la dinàmica del duel. Només Elonu (8 punts en el primer quart) ha respòs al repte que ha plantejat el Gdynia, que ha completat en els últims instants un parcial de 13-0 gràcies al primer triple de l’especialista Papova (19-14). Coulibaly ha tingut problemes per tancar el rebot i en atac estàtic Laia Palau no ha trobat bones passades per mantenir el ritme anotador dels primers minuts.

El segon quart ha començat també amb males vibracions. Kastanek ha clavat dos triples seguits i les poloneses han assolit la seva màxima diferència (27-16) en uns minuts en què s’ha vist les jugadores atacant sense convicció. Surís ha apostat per posar a la pista tot el seu arsenal ofensiu junt (Sykes, Mendy i Elonu) i l’equip ha aconseguit finalment capgirar la dinàmica, tot i que ha tingut problemes per lligar curt Allen. Un dos més u en transició i un triple frontal de Mendy han col·locat l’equip dins el partit un altre cop (34-31). Abans del descans Sykes ha aprofitat una assistència made in Palau perquè l’equip anés al vestidor amb bona cara (36-33).

La segona part ha estat una lluita constant de les gironines per trencar la dinàmica del duel ja que les poloneses sempre han controlat el joc i han començat l’últim quart amb un triple d’Allen que les ha disparat en el marcador (61-51). Les de Surís no han abaixat el cap però han continuat sense anotar cistelles fàcils. A un minut del final Mendy ha empatat el duel amb el seu segon triple (67-67). La pròpia escorta francesa se l’ha jugat de tres, sense fortuna, en l’últim sospir.