València 1

6 7 513 590

La propera (15-11):

Khimki-AX Milà; Anadolu Efes-Zenit; Panathinaikòs-Alba Berlín; R. Madrid-Barça; CSKA-Fenerbahçe; Estrella Roja-Asvel; Olympiacòs-Zalgiris; València-Bayern; Baskonia-Maccabi

Líder havent jugat cinc dels set partits que ha disputat fins ara a domicili. Ni el dur calendari està podent frenar un Barça que va amb pas ferm cap a fer grans coses aquest curs. Els fitxatges estan donant el salt de qualitat que s’esperava i al ja habitual xou de Mirotic ahir se li va afegir Higgins. El nord-americà va establir el seu rècord de punts a l’Eurolliga (27) en els 136 partits que ha disputat fins ara. Va desencallar els blaugrana amb un triple al darrer segon del tercer quart amb 61-66 i va continuar el seu espectacle després amb un 5/5 en triples infal·lible i un domini de l’escenari insultant davant de 15.342 espectadors que omplien el Zalgirio Arena. Els blaugrana, que havien perdut dos de les últimes tres visites a Kaunas, continuen demostrant que són un equip sòlid i que té sobretot ofici en partit així.

El matx va arrencar amb Smits cobrint la baixa de Claver en el cinc titular i seus van ser els cinc primers punts per neutralitzar el 5-0 inicial dels de Jasikevicius. El Barça, on va quedar fora de la convocatòria Ribas tot i ja viatjar, va començar a manar en el marcador gràcies al festival de Mirotic que en el primer quart ja havia anotat 13 punts.l Al descans els de Pesic dominaven 40-47 amb bons minuts d’Oriola al segon quart (9 punts). Va ser a l’inici del tercer període quan va despertar Leday per igualar el matx (47-47). El frec a frec es va mantenir fins al final del tercer quart. Però llavors va aparèixer la sang freda i el talent de Higgins per destrossar el Zalgiris (64-74) i allà es va acabar tot perquè els lituans no van trobar mai facilitats defensives per poder desplegar el seu joc alegre.

SVETISLAV PESIC

200
victòries
ha aconseguit com a tècnic blaugrana en 277 partits. Aquest curs: 14 victòries de 18 partits
En els moments difícils ens hem mantingut junts. Me sentit molt còmode en els moments decisius del partit
Cory Higgins
Hem controlat un equip ofensiu com el Zalgiris amb una gran defensa i Higgins ha assumit responsabilitat
Svetislav Pesic
L’equip està creixent fent-ho a més amb cinc partits fora de casa; estem jugant en equip com hem demostrat fent 24 assistències

Homenatge a Davies a Kaunas

Abans del matx el Zalgiris li va retre un homenatge a Brandon Davies en el seu retorn a Kaunas on l’any passat va aconseguir ser escollit en el cinc ideal de l’Eurolliga fent 14,4 punts, 5,7 rebots i 17,5 de valoració de mitjana. Després Davies no va tenir el seu millor partit amb 4 punts amb una sola cistella. Aquest curs portava unes mitjanes de 10,7 punts, , 4,3 rebots i 14,6 valoració.