ACB

Sense benzina

ACB. El Baxi Manresa malbarata 17 punts en el tercer quart (34-51) i encaixa una derrota dolorosa amb el manresà Marc Garcia (25) letal en els triples

El Baxi Manresa va encaixar una derrota dolorosa a Fuenlabrada (87-83) en un partit en què li va faltar determinació i benzina després del desgast europeu. El conjunt de Pedro Martínez guanyava de 17 punts en el tercer quart (34-51) amb el serbi Mitrovic i el nord-americà Toolson esplèndids, però no va frenar el perímetre visitant i ho va pagar car. Menció especial mereix el jugador manresà del Fuenlabrada Marc Garcia, que va fer quatre triples vitals en l’últim quart (5/7). Pedro Martínez no va poder disposar de l’aler pivot dominicà Eulis Báez, lesionat: té una contusió amb edema ossi i fractura femoral al genoll esquerre.

El repescat Mitrovic es va erigir de seguida en protagonista en el primer quart amb 6 punts (3/3) i un rebot ofensiu en un inici esperançador. Un triple de Jou i un altre de Toolson van obligar el tècnic local Jota Cuspinera a demanar temps mort (7-12). El parcial català, obtingut a partir d’una defensa impecable –dos taps de Jou, per exemple, i el perillós Eyenga a zero–, es va eixamplar fins al 0-10 (7-17) amb un dos més u de Vaulet. Toolson va furgar a la ferida amb un altre triple –3/3 per al Manresa– (7-20). Un altre triple del nord-americà va establir el màxim avantatge al final del primer quart (12-27). El Fuenlabrada va reaccionar amb tres triples i un parcial de 9-3 (21-30). Davis, tot i el seu desencert extrem en els triples, va fer dues penetracions de nivell. Amb 26-34 (16’), Toolson va tornar al rescat i va clavar un triple instantani (4/4) tot just tocar la pilota. Espectacular. I també va caure el cinquè (28-40) en plena exhibició. Cuspinera va demanar un altre temps (28-42). Tot plegat, es va arribar al descans amb 30-42. Per cert, Toolson va fallar tres triples en l’últim minut i mig.

El recital de fonaments de Mitrovic va situar el Manresa amb 16 punts de marge (32-48). I el triple de Jou va eixamplar encara més la diferència (34-51). Temps mort de Cuspinera quan quedava 6:41 per al final del tercer quart. Els madrilenys van reaccionar amb un parcial de 9-0 (46-54). Sakho va tallar la mala ratxa i Toolson va reprendre el seu recital amb 5 punts seguits però els locals també anotaven amb massa facilitat (61-62).

El manresà Marc Garcia va treure la metralleta: 3/3 en triples i una de dos (78-62). Temps mort de Martínez. El quart triple consecutiu de Garcia va ser el principi del final (75-68). Però una falta sobre Ferrari en el triple i una tècnica en la protesta van reintroduir miraculosament el Manresa (75-73). Mitrovic, a més, va avançar els catalans amb un 2+1 (80-81) quan faltava 1:14 per al final, però un triple d’Urtasun, una pilota robada per Eyenda i una tècnica a Jou van posar el punt final.