FEB

Les altres també juguen

Després de la derrota de l’Avenida, l’Spar Citylift topa a Fontajau amb un Gernika rocós i es queda amb les ganes d’assegurar el primer lloc de la fase regular al final de la primera volta

La propera (23-11-19)

Guipúscoa-Promete;Avenida-Araski; Gernika-Ensino; Al-Qázeres-Spar Citylift; Mann Filter-Zamarat; C. Adelantados-València; Bembibre-Cadí

Després de set jornades invicte i una gran victòria a la pista de l’Avenida, l’Spar Citylift va encaixar a Fontajau la primera derrota en la lliga, contra el Gernika, que va mostrar una gran solidesa. Les gironines van desaprofitar, a més, la derrota de l’Avenida a Lugo per assegurar el primer lloc de la fase regular al final de la primera volta. Un últim triple a la desesperada de Coulibaly no va poder impedir la desfeta en un partit que va començar amb un 0-9 de sortida que va ser decisiu, ja que des de llavors tots els esforços de les gironines per aconseguir el control del joc van trobar la resposta d’un rival liderat per Milic (14 punts i 7 rebots) i Roundtree (17 i 5).

El Gernika va sortir a tot drap i va agafar l’Uni amb la defensa baixa. Dietrich (5 punts des de fora), Roundtree i Wojta van col·locar un 0-9 en exactament 1:41 que va obligar Èric Surís a demanar el primer temps mort, una pausa que va tenir l’efecte desitjat. Mendy va clavar el primer triple i Coulibaly es va fer forta sota les anelles. Palau no només va començar a controlar el ritme de joc, sinó que va clavar un triple, que, seguit d’un altre de Mendy, va donar avantatge a les gironines (18-17). Elonu, molt ben defensada, i Andusic es van afegir al bon moment de l’equip (20-17), tot i que les basques van parar el cop amb cistelles a sota de Lo i Mazionyte.

El segon quart va començar amb un triple d’Elonu, que semblava que havia de donar ales definitivament a l’equip (25-21), però va passar just el contrari. Sense Palau, les gironines es van encallar completament, sobretot en atac estàtic. Sykes, que va sortir de revulsiu, les va veure quadrades des de fora (0 de 4). El Gernika, per la seva banda, va anar per feina, i amb Roundtree, Lo i Milic fent mal prop de l’anella, va aconseguir una màxima diferència de 5 punts després d’un rebot d’atac que va emprenyar de valent Surís, que va tornar a demanar temps mort (27-32). Abans del descans, Mendy i Elonu, amb el segon triple, van evitar mals majors (32-34), però les sensacions no eren bones.

Com en el segon quart, el tercer va començar bé. Un 5-0 amb cistella d’Elonu i triple de Mendy (37-34), però un altre cop el Gernika va portar el partit al seu terreny i les seves millors jugadores, Milic i sobretot Roundtree, van trobar el seu espai en atac (41-45). El retorn de Sykes, aquesta vegada sí, va canviar la fisonomia de l’equip, que amb un gran esforç va capgirar el resultat, tot i que un triple final de Mazionytie en l’última acció va fer mal (51-52)

En l’últim quart, les gironines es van encomanar a Sykes, que forçant penetracions i faltes semblava que portava l’equip pel bon camí (61-58). Llavors, però, van aparèixer nervis, imprecisions i tirs errats, situacions que les dues figures del Gernika, Milic i Roundtree, amb un triple letal (64-67), van aprofitar per decidir el partit i rematar-lo en els instants finals. Mendy, primer, i Coulibaly, a la desesperada, van buscar la pròrroga, però la pilota no va entrar.

La lliga s’atura ara fins al dia 23 de novembre. L’Uni jugarà a la pista de l’Al-Qázeres.

7
abril.
L’última derrota de l’equip a Fontajau va ser en la darrera jornada de la fase regular de la temporada passada.

LA DADA

Sabíem que seria un partit molt complicat, perquè el Gernika és un equip molt físic i hem estat sempre incòmodes a la pista
La desfeta de l’Avenida no alleugereix la derrota. Perdre és dolorós, encara que sigui contra un gran rival
En un partit tan igualat i amb tantes alternatives, començar amb un 0-9 ens ha pesat, i també el seu encert en tot el quart
El balanç en aquest primer tram és bo, però sense la derrota d’avui seria molt bo; queda clar que no és una lliga de dos